Crema de noapte acționează în timpul somnului

Dintre toate cremele de frumusețe, cea de noapte este regina lor. De ce? Fiindcă efectul acestei creme acționează exact în momentele când pielea chiar se repară. În timpul somnului diviziunea celulară a epidermei este maximă. Acum este cea mai receptivă.

crema-de-noapte

Noaptea este o perioadă când nu ne observă nimeni. De aceea, fabricanții pun în aceste creme mai multe ingrediente active. Ei nu se concentrează, ca în cazul cremelor de zi, pe aspectul tânăr, strălucitor sau de lifting, ci doar pe hrănirea pielii și regenerarea ei, elemente esențiale pentru un ten frumos. Pe timpul nopții crema poate acționa nestingherită fiindcă nu se aplică machiaj pe față și nici nu este influențată de factorii de mediu.

Sarcinile cremei de noapte

–         hidratarea pielii pe timpul nopții este alegerea cea mai bună fiindcă acum ea va absorbi perfect crema. Uleiurile și unturile vegetale, foarte hidratante și confortabile sunt elemente de bază.

–         Crema de noapte grăbește repararea epidemei în timpul somnului. De aceea acestea conțin mai multe principii active care stimulează reînnoirea celulară.

Crema de noapte și de zi- fiecare cu rolul ei

Evident că și crema de zi are rolul ei. Este adevărat că cele de noapte sunt mai bogate în principii active, dar nu ne putem lipsi nici de cele de zi. Acestea ne protejează mai mult însă de razele soarelui, de vânt, praf etc. Ele conțin filtre care opresc factorii de agresiune. Pe primul loc se află filtrele anti UV, dar mai sunt și altele. Poluarea și intemperiile pot fi oprite de o cremă bună de zi. Dacă vei citit cu atenție compoziția cremelor de zi și de noapte vei vedea că ele conțin ingredienți foarte diferiți, chiar dacă sunt din aceeași gamă.

În concluzie, trebuie neapărat să ai și cremă de zi și de noapte. Nu trebuie însă ca acestea să fie foarte scumpe. Nu întotdeauna un preț mare înseamnă și calitate, în termeni cosmetici.

Un aspect esențial este hidratarea pielii pe timpul nopții. Dacă vei folosi o bază hidratantă de calitate, cum ar fi un ulei de jojoba sau de avocado este perfect.

Atenție! Cremele de noapte sunt destinate să stea mult timp pe piele. De aceea nu le poți remarca eficacitatea încercându-le câteva minute într-un magazin. Pe cât posibil, dacă ai de gând să îți iei o cremă mai scumpă, cere câteva eșantioane pe care le vei putea testa în condiții reale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *