Cremă de zahăr ars

Ingrediente:
- 1l lapte
- 7-8 ouă
- 200 gr zahăr
- vanilie
- 10 linguri zahăr brun pentru caramel
Mod de preparare:
Într-un vas cu pereţii groşi pus pe foc foarte mic, sau la bain-marie se caramelizează zahărul la, până capătă o culoare aurie.
Cu zahărul caramelizat se tapetează toţi pereţii a 3 sau 4 forme (depinde de mărimea lor) şi se lasă să se răcească
Între timp se freacă ouăle cu zahărul până se topeşte zahărul, apoi se adaugă vanilia şi laptele. Se omogenizează bine şi se toarnă în formele răcite.
Coacerea se face tot la bain-marie, astfel formele se pun într-o tavă şi se toarnă apă călduţă în tavă, astfel încât să ajungă la mijlocul formelor. Se dă tava la cuptor la foc potrivit, şi se lasă minim o oră, până se leagă şi se rumeneşte frumos.
Se lasă la răcit şi apoi se dau la frigider.
Apoi se răstoarnă cu grijă pe o farfurie, având grijă să nu se destrame.