Cremă de zahăr ars cu blat pufos şi mere caramelizate

Duminica este zi de răsfăţ, pentru cei mari şi mai ales pentru cei mici.
Iată un desert minunat, bine însiropat, consistent şi foarte foarte plin de arome şi gusturi: cremă de zahăr ars cu mere caramelizate şi blat pufos.
Mulţumim Florentina Mirică pentru reţeta ta minunată!
Ingrediente:
Pentru sirop
- O cană de zahăr
Pentru cremă
- 8ouă
- 8linguri de zahăr
- esenţă de vanilie
- 800ml de lapte
Pentru blat
- 4 ouă
- 4 linguri de zahăr
- 4 linguri de făină
Mod de preparare:
Zahărul pentru sirop se topeşte şi se tapetează pereţii vasului.
După aceea se pun multe felii de măr şi vasul se introduce pentru cinci minute la cuptor.
Separat se amestecă bine 8 ouă bătute spumă cu 8 linguri de zahăr şi esenţă de vanilie. Se adaugă un 800 ml de lapte. Compoziţia obţinută se toarnă peste mere şi se dă la cuptor pentru jumătate de oră. Se lasă la răcit şi apoi se răstoarnă.
Într-un bol se bat bine 4 albuşuri cu patru linguri de zahăr, apoi se adaugă cele 4 gălbenuşuri şi 4 linguri de făină. Se amestecă bine şi pun peste cremă. Introducem iar la cuptor pentru câteva minute cât să se coacă blatul.
După ce s-a răcit se răstoarnă cu grijă astfel încât să nu se se strice forma acestuia.
Poftă mare!