Cremă de zahăr ars cu mere coapte, biscuiţi şi Finetti

Crema de zahăr ars este unul dintre deserturile mele preferate, pe care mama mi-l pregătea încă de pe vremea când eram copil. Iată o reţetă cu adevără specială, de cremă de zahăr ars, cu măr copt şi biscuiţi…dar şi Finetti. O reţetă ce ne va fi foarte greu să nu o pregătim astăzi şi să aşteptăm până de Crăciun pentru a ne delecta cu savoarea sa.
Mulţumim Alina Turcu pentru această reţetă absolut minunată!
Ingrediente:
- o ceaşcă de zahăr pentru caramel
- 8 ouă
- 1l lapte
- o cană de zahăr
- zahăr vanilat
- esenţă de vanilie
- 3 mere
- scorţişoară
- ½ pachet de biscuiţi
- cremă de ciocolată Finetti
Mod de preparare:
Merele se decojesc şi se taie feliuţe subţiri, apoi se pun la copt, presărându-le cu un pliculeţ de zahăr vanilat şi puţină scorţişoară.
Între timp, ouăle se bat bine cu o cană de zahăr, apoi se adaugă zahărul vanilat şi esenţa de vanilie. Apoi se subţiază compoziţia cu lapte.
Zahărul pentru caramel se pune într-un vas la bain-marie şi se amestecă până se topeşte.
Se tapetează vasul în care se va coace prăjitura, cu caramelul topit, apoi se presară merele coapte, iar apoi se aşează biscuiţi unul lângă celălalt.
Se toarnă încet compoziţia de ouă peste aceştia, iar apoi vasul se introduce la cuptor peste un alt vas plin cu apă şi se lasă să se coacă astfel la foc mediu.
Când s-a rumenit frumos, se scoate şi se lasă să se răcească.
Apoi se unge cu cremă de ciocolată.
Să aveţi poftă!