Crema de zahar ars

Reteta recomandata dupa varsta de 1 an

Ingrediente:

  • 3 mere
  • 1 litru lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 pliculet zahar vanilat

Mod de preparare:

Cele 2 linguri de zahar brun se pun intr-o craticioara si se aseaza pe foc. Se lasa pana ce zaharul incepe sa se caramelizeze, fara a se arde. Se ia de pe foc si se tapeteaza peretii vasului cu zaharul caramelizat, iar apoi se lasa la racit.

Ceele 2 oua se bat impreuna ce zaharul vanilat. Optional se mai poate adauga o lingurita de zahar brun pentru o compozitie mai dulce. Se adauga laptele si se amesteca bine.

Merele se curata de cotor si se decojesc, se taie rondele pe care le asezam in craticioara cu zaharul caramelizat.

Peste acestea se toarna compozitia din lapte si oua si se baga la cuptor pentru aprox 40-50 minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *