Cremşnit cu portocale

Ingrediente:

  • 3 foi de cremşnit (1 pachet şi jumătate de foietaj gata preparat)
  • 2 litri lapte proaspăt
  • 250g amidon
  • 6 ouă
  • 0.5kg zahăr tos
  • vanilie
  • 250ml smântână pentru frişcă (min 20 %)
  • O portocală (sau mandarină)
  • zahăr pudra sau sirop de ciocolată pentru decor

Mod de preparare:

Laptele se pune la fiert luând din el câteva linguri de lapte rece, în care se dizolvă amidonul. Într-o crăticioară se freacă zahărul cu ouăle şi se adaugă amidonul dizolvat.

Laptele fierbinte se agauga şi el peste compoziţia de ouă, amestecând energic cu un tel, apoi compoziţia formată se pune pe foc, amestecând continuu că să nu se lipească de cratiţă.

Se lasă să fiarbă până când începe să se îngroaşe şi se mai lasă la foc mic câteva minute amestecând energic. Se ia de pe foc, se adaugă vanilia şi continuăm să amestecăm până când crema începe să se răcească. Se acoperă cu un un prosop ca să nu facă pojghiţă deasupra şi o lăsăm să se răcească de tot.

Smântâna o batem bine, până se obţine o frişcă tare. Se adaugă peste cremă după cea acasta s-a răcit şi se amestecă bine.

Portocala se taie în bucăţi mici, se lasă puţin la scurs ca să nu fie prea zemoasă, iar apoi se adaugă şi ea în cremă încorporând-o.

Se aşterne mai inati foaia de bază, se toarnă jumătate din cremă, se întinde bine şi se uniformizează, apoi se pune a două foaie şi operaţiunea se repetă cu încă un strat de cremă, iar apoi ultima foaie.

Cremşnitul se dă la frigider până a două zi, de preferat acoperit cu folie.

Se taie în bucăţi şi se ornează după bunul plac, fie cu zahăr pudră, fie cu sirop de ciocolată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *