creveti-cu-usturoi

Ingrediente:

  • 100gr. unt
  • 6 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 ceaşcă de vin alb sec
  • 500gr. creveți decojiţi
  • 1 cană smântână
  • 8 frunze de busuioc, tocate fin.

Mod de preparare:

1. Topiţi untul într-o tigaie, adăugaţi usturoiul şi căliţi puţin.

2. Turnaţi vinul și aduceţi la fierbere.

3. Adăugaţi creveții într-un singur strat și fierbeţi timp de un minut pe fiecare parte.

4. Turnaţi smântâna şi aduceţi la fierbere după care adăugaţi busuiocul.

5. Scoateți creveții cu o spumieră şi continuaţi să fierbeţi sosul până când acesta este redus cu o treime.

6. Adăugaţi creveţii în sos şi amestecaţi bine.

7. Serviţi compoziţia de creveţi cu usturoi pe un pat de orez garnisit cu busuioc proaspăt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *