creveti-cu-sos--Worcestershire

Ingrediente:

  • 1 /2 kg creveți
  • 2 linguri ulei vegetal de semințe de struguri sau canola
  • 2 linguri de făină
  • 2 cepe mari, fin tocate
  • 2 tulpini de țelină, fin tocate
  • 1 cățel de usturoi, tocat fin
  • 1 cană de roșii tocate
  • 1/2 linguriță cimbru uscat
  • 1/2 linguriță oregano uscat
  • 1/2 linguriță boia de ardei afumat
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 1 lingură sos Worcestershire
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare și piper după gust

 

Mod de preparare:

  1. Încingeți uleiul într-o tigaie la foc mediu-scăzut. Presărați făina peste ulei și amestecați până se omogenizează. Lăsați pe foc până când amestecul devine caramel la culoare.

2. Amestecați ceapa, țelina și usturoiul. Presărați 1/4 linguriță de sare și putin piper proaspăt măcinat și amestecați bine. Puneți peste compoziția din tigaie și lăsați până se înmoaie.

  1. În timp ce legumele sunt pe foc, puneți creveţii într-o cratiţă. Acoperiți cu suficientă apă și un praf de sare. Fierbeți până când cochiliile sunt luminoase, de culoare roz.
  2. Peste legumele din tigaie, adăugați roșiile, cimbrul, oregano, boiaua de ardei, lămâia și sosul Worcestershire. Adăugați zeama de la creveți peste compoziția din tigaie și lăsați să fiarbă neacoperită timp de aproximativ 20 de minute.
  3. Adăugați creveții și mai lăsați pe foc aproximativ 3-5 minute.
  4. Condimentați după gust. Puneți pătrunjelul tocat și serviți cu o lingură mare de orez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *