Crochete de cartofi la cuptor

Ingrediente:

– 3 cartofi mari

– 2 albuşuri de ou

– o lingură făină

– o legătură de pătrunjel

– ¼ linguriţă nucşoară.

– ¾ linguriţă sare

– ½ linguriţă piper negru.

Mod de preparare:

Se spală cartofii şi se curăţă de coajă, apoi se taie cubuleţe. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu apă şi fierb bine, până se pot pasa cu furculiţa. Se scurg cartofii bine de apă, apoi se sfarmă, obţinând un piure peste care se adaugă făina, albuşurile de ou, sare, piper şi nucşoară. Se pune şi pătrunjelul tocat fin şi se amestecă bine. Cu o lingură se ia din aluatul format, iar cu mâinile unse cu puţin ulei se formează crochete de dimensiunea unei nuci.

Se aliniază într-o tavă tapetată cu foaie de copt, ce se introduce la cuptorul preîncălzit la foc mediu pentru aproximativ 15 minute, până capătă o culoare aurie.

Se servesc alături de o salată de vară sau de o salată de grecească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *