Vremea urâtă din timpul iernii îi determină pe unii părinți să evite să iasă la plimbare cu cel mic. Nimic mai greșit. Aerul rece face bine tuturor. Îmbrăcat adecvat și ținând cont de câteva precauții plimbarea nu va fi decât benefică.

Cu-bebe-la-plimbare

–         Evită port-bebeurile pentru spate, fiindcă astfel cel mic va fi mai puțin protejat de vânt și de frig.

–         Dacă este prima ieșire, ai grijă să nu depășească aproximativ 15-20 de minute. Ieși cu el după ce l-ai hrănit și l-ai schimbat. Crește treptat durata plimbărilor, ajungând până la o oră pe zi. Dacă cel mic este răcit sau prea morocănos, stai acasă.

–         Pe cât posibil evită locurile publice interioare: mall-uri, centre comerciale, transportul în comun, în primele luni după naștere. Bacteriile și virușii prezenți în aceste locuri îl pot îmbolnăvi.

E foarte frig?

Când temperatura este sub minus 12 grade C este preferabil să nu ieși. Pentru cei mai mari nu e recomandat dacă temperatura este de minus 15 sau minus 20 de grade. În general, un frig uscat este preferabil unuia umed.

Cum îl îmbraci?

În primele luni bebe nu își poate regla temperatura corpului singur. De aceea va suferi de cald sau de frig mai mult decât tine și nu poate nici măcar să spună acest lucru. Ce poți face este să-l îmbraci în funcție de temperatură și să încerci să decodezi semnele de disconfort. Iată câteva sfaturi în acest sens:

–         Acoperă capul celui mic. Alege o căciuliță sau un fes care îi acoperă capul și urechile fiindcă prin această parte a corpului se pierde o mare cantitate de căldură. Este bine să se lege sub bărbie, ca să nu se deplaseze.

–         Protejează-i bine mâinile și picioarele. Extremitățile corpului se răcesc mai repede decât celelalte părți. În plus, cel mic nu se poate mișca ca să se încălzească. Pentru a preveni degerăturile, acoperă-i bine mâinile și picioarele înainte de a ieși și verifică dacă sunt bine acoperite pe tot timpul plimbării.

–         Îmbracăl cu mai multe straturi. Aerul dintre veșminte acționează ca un izolant. De aceea, când ieşi cu bebe la plimbare, pune-i o cămășuță, un pulovăr și apoi o hăinuță sau o salopetă, în loc să-i pui doar un pulovăr gros de lână. Astfel, mai poți jongla cu hainele în funcție de temperatură. Dacă intri într-un loc unde e mai cald, mai poți scoate din ele. Regula e următoarea: dacă tu ai două straturi sub haină, bebe să aibă trei.

Protejează-i pielea lui bebe

Înainte de a ieși aplică puțină cremă hidratantă pe fața lui bebe, care este expusă la frig și vânt. Alege o gamă de protecție pentru pielea lor sensibilă și delicată, adaptată vârstei sale. Dacă ești la munte sau e soare, ține cont și de protecția solară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *