Tendinţa mămicilor este de a investi mulţi bani în hainele bebeluşului. Este şi greu să rezişti când le vezi, indiferent că ai fetiţă sau băiat! Noi te sfătuim însă să nu investeşti prea mulţi bani în veşmintele nou-născutului fiindcă nu va fi timp să îl îmbraci pe bebe cu toate.

cu-ce-il-imbraci-pe-bebe-1

Când cumperi hainele trebuie să ai în vedere câteva lucruri esenţiale:

–      să-l protejeze pe bebe de frig

–      să fie confortabile, moi, uşor de pus şi de scos şi cu un sistem de prindere simplu şi solid

–      să nu aibă cordoane, panglici, ace sau nasturi care pot fi periculoase pentru bebe

–      să fie din bumbac, în nici un caz sintetice, fiindcă nu absorb cum trebuie traspiraţia, iar lâna poate irita pielea fină a micuţilor

– În primele săptămâni optează pentru haine care nu se scot pe cap, cum ar fi cămăşile numite ”americane”, care se încrucişează pe spate şi se leagă pe burtă. Body-ul este veşmântul rege pentru bebe: se îmbracă uşor, având închiderea pe faţă, pe spate, sau între picioare. Vara să fie cu mâneci scurte iar iarna lungi, şi evident, din bumbac.

– Când ieşi la plimbare cu bebe ai nevoie de o salopetă groasă sau matlasată dacă e frig. Nu uita nici de mănuşi, pe care e bine să le fixezi cu un şnur ca să nu le piardă.

– Când e vreme rea ai grijă să acoperi capul celui mic şi urechile. Pentru cei mai mici de trei luni, o căciuliţă toamna este binevenită fiindcă din vârful capului se răceşte corpul.

– Culorile hainelor pot fi alese după preferinţe, începând cu cele clasice: alb care e pretenţios, roz pentru fete şi bleu pentru băieţi şi continuând cu cele acidulate, culorile calde şi chiar imprimeurile.

– Până când va merge este inutil să îi pui pantofi sau ghetuţe. În casă e suficient să stea în ciorapi sau botoşei.

body-bebe

Cum se întreţin hainele lui bebe

Este preferabil ca toate hainele să se poată spăla la maşină şi să se usuce rapid. Astfel vor fi bine spălate şi clătite. Evident, detergentul ales va fi fie bio, fie unul testat dermatologic, special pentru copii care au pielea fragilă. La sfârşit poţi folosi un balsam hipoalergenic care va da supleţe hainelor şi le va face mai moi.

Tehnica” îmbrăcării

Pentru mulţi această etapă pare impresionantă. Când vezi un corp atât de mic şi fragil, îţi este teamă să nu îi faci rău. E bine să afli exact ce mişcări trebuie să faci şi cum să îl întorci când îl îmbraci pe bebe. La început e mai greu, apoi devine un reflex. Depinde şi de hainele pe care le iei. Dacă vei respecta sugestiile noastre îţi va fi uşor:

–      pentru body, lărgeşte la maximum partea de sus pe unde bagi capul şi adună restul veşmântului în mâni. Bagă întâi faţa, apoi capul;

–      pentru mânecă, trece mâna spre extremitatea acesteia, prinde mâna lui bebe şi derulează mâneca pe braţul lui;

–      pentru un pulover sau un tricou, respectă sugestiile de la body;

–      pentru un pantalon sau o salopetă, foloseşte acelaşi truc: trece o mână prin cracul pantalonului până la nivelul piciorului, strânge-l în jurul mânii, bagă piciorul lui bebe şi apoi derulează-l până la genunchi.

8 Pour-les-bras_parental_carre

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *