Ca orice baie şi a ta geme de produse: şampoane, geluri de duş, creme, loţiuni etc. Atenţie însă la cele folosite pentru cel mic. În nici un caz nu vor fi cele pe care le utilizezi tu. Pielea lui sensibilă are nevoie de produse adaptate de îngrijire. Află şi din ce pricină. Cu ce produse îl speli pe bebe.

produse-de-spălat-pentru-bebe

Produsele speciale pentru bebe -o garanţie pentru pielea lui sensibilă

Se ştie că pielea celor mici este foarte fragilă şi necesită îngrijiri speciale. Ca şi alte organe ale sale, nu ajunge la maturitate decât în jurul vârstei de 2-3 ani. Mult mai fină şi mai puţin lubrifiată, mai puţin acidă, mai deschisă la culoare decât cea a adulţilor, va fi, deci, mult mai vulnerabilă la agresiunile exterioare (intemperii, poluare, frecare cu hainele etc).

Epiderma celor mici are nevoie de îngrijiri speciale, zilnic. De aceea nu este indicată utilizarea produselor pentru adulţi, fiindcă nu sunt adaptate pentru ei şi pot declanşa iritaţii şi disconfort cutanat.

Produsele specifice pentru bebe sunt făcute din substanţe blânde cu pielea, hipoalergenice, cu un pH neutru, fără coloranţi, sau parfum şi îmbogăite cu agenţi hrănitori şi catifelanţi, care respectă filmul hidrolipidic al pielii.

Aceste produse trebuie să răspundă mai multor criterii: să fie acceptate de piele, să aibă un efect stabil, să fi inofensive şi eficace pe termen lung.

Necesarul pentru baia lui bebe

Iată de ce ai nevoie când îl speli pe bebe:

–      un gel 2 în 1, ideal pentru cei mici fiindcă permite să-l speli atât pe corp cât şi pe păr, cu un sigur gest. De obicei are formă de tub sau flacon cu pompiţă pentru a fi uşor de transportat. Formula este lipsită în general de săpun şi îmbogăţită cu substanţe grase, pentru a compensa apa calcaroasă.

–      un şampon blând, a cărui formulă este astfel concepută încât să nu usture ochii celui mic. Aceste şampoane pot fi utilizate şi zilnic pentru părul micuţului, pentru a-l curăţa şi a-i da strălucire.

–      un şampon spumă, recomandat pentru prevenirea şi îngrijirea crustelor de lapte, cu care se nasc cei mici. Acest tip de şampon se prezintă sub forma unei spume fine, şi are ca scop evitarea senzaţiei de rece în momentul aplicării. Acesta nu va ustura ochii celui mic, nu va curge şi va facilita eliminarea sebumului printr-o formulă care reglează activitatea acestuia, bazată pe acid salicilic, ce va limita proliferarea ciupercilor.

–      săpun dermatologic: acest tip de săpun este îmbogăţit cu substanţe grase şi ceară de albine, ideal pentru pielea supersensibilă a nou-născuţilor, dar nu numai. Se poate utiliza atât în baie cât şi la spălatul parţial, folosind şi o mănuşă. Este suficient să-l săpuneşti pe bebe şi apoi să-l freci cu mănuşa (care nu trebuie să fi prea aspră). Apoi îl clăteşti din abundenţă şi îl usuci bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *