Acum că este vara, iar mercurul din termometre sare de 30 de grade, suntem cu toţii în căutarea unei metode de a ne răcori. O metodă foarte agreata de cei mici este înotul, însă, pentru părinţi, teama de înec a propriului copil este mai importantă decât beneficiile sportului acvatic.

copii-in-piscina

Iată câteva sfaturi care îţi pot fi de folos atunci când mergi cu familia la piscină:

  1. Stabileşte regulile înainte să plecaţi de acasă: învaţă-ţi copiii să îţi ceară voie să se apropie de apă, astfel încât să nu existe riscul să dispară de lângă tine într-un moment de neatenţie. În plus, cere-le ca atunci când vor fi în piscină să nu iasă din câmpul tău vizual.
  2. Încearcă să mergi la piscină împreună cu un alt copil, prieten cu al tău. Nu numai că experienţa va fi una mai plăcută pentru amândoi, ci se vor şi supraveghea reciproc, dând alarma în cazul în care unul dintre ei este în pericol.
  3. Dacă piscina este una în aer liber, nu uita de protecţia solară. Cumpără o cremă cu factor de protecţie ridicat şi aplic-o din abundenţă pe tot corpul celui mic. Nu uita de şepcuţă şi de orele de prânz când expunerea la soare este interzisă!
  4. Din cauza distracţiei din apă, copilul poate uita că îi este foame sau sete, iar deshidratarea în combinaţie cu efortul fizic şi soarele puternic pot conduce la insolaţie. Pentru a evita o astfel de situaţie, adăugă în apa celui mic puţină lămâie sau praf de cocos deoarece electroliţii conţinuţi de acestea accelerează procesul de hidratare.
  5. Ai grijă la temperatura scăzută a apei. Scufundările în apă rece pot scădea brusc temperatura corpului, iar copiii sunt deosebit de vulnerabili din acest punct de vedere deoarece corpul lor pierde rapid căldură atunci când desfăşoară activităţi fizice. Hipotermia (scăderea temperaturii corpului sub 32 de grade Celsius) afectează buna funcţionare a corpului şi poate duce la înec. Cele mai cunoscute semne de hipotermie sunt tremuratul puternic şi crampele musculare.

Chiar dacă celor mici le place să se joace în apă, puţini sunt conştienţi de faptul că nu au învăţat încă să înoate. Pentru a elimina prima cauză a înecului juvenil, înscrie-ţi din timp copilul la lecţii de înot.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *