Culorile, terapie blanda si placuta

Culorile ne incanta privirile, ne invioreaza, ne binedispun, dar in acelasi timp ne si vindeca. Afla cum poti profita de efectele terapeutice ale culorilor.

qDG8ue08HU-preview

Culorile ne influenteaza dispozitia, ne echilibreaza energetic, ne redau tonusul si chiar ne vindeca. Se stie ca anumite afectiuni, numite psihomatoce, sunt induse de factori psihici. Actionand la nivel psihic, prin intermediul culorilor, putem inversa mecanismul care a declansat boala. Acest lucru nu este o noutate: puterea vindecatoare a culorilor este cunoscuta inca din cele mai vechi timpuri de egipteni si sumerieni.

Principiul de baza al cromoterapiei

Cromoterapia se bazeaza pe ideea ca fiecare culoare are o anumita vibratie proprie, o anumita lungime de unda si un anumit ritm. De aceea, culorile ne pot influenta intr-un mod subtil la nivel fizic si psihic, fara ca noi sa fim constienti de acest lucru. Ele permit energiei vitale a persoanei tratate sa atinga o stare ce va favoriza autovindecarea in mod natural, fara administrarea vreunui medicament.

Gratie frecventei culorilor, organul in suferinta va primi energia de care are nevoie pentru a-si restabili activitatea normala. Principiul cromoterapiei  este foarte asemanator principiilor medicinei traditionale chineze, care vizeaza restabilirea unei circulatii armonioase a energiilor acolo unde acestea sunt perturbate.

Alege culoarea potrivita

Specialistii in cromoterapie au elaborat un cerc cromatic curativ in functie de necesitatile corpului uman, in care au fost incluse mai multe culori, fiecare corespunzand unor parti anatomice diferite.

Violet: purifica sangele, elimina toxinele, decongestioneaza ficatul, intareste sistemul imunitar. Violetul calmeaza starile colerice si stimuleaza inspiratia;

Indigo: are efecte anestezice, fiind ideala in caz de dureri de cap, angina, dureri de dinti, dureri articulare. Stimuleaza capacitatile intuitive;

Albastru: simbolizeaza pacifismul si linistea, fiind utila pentru calmarea situatiilor de criza. Este recomandata celor care se confrunta cu tulburari psihologice sau cu anxietate. Are si efecte antiinflamatorii si reduce tensiunea arteriala.

Turcoaz: asemeni albastrului, turcoazul are efect de linistire, de calmare, dar este recomandat ca remediu in special impotriva durerilor aparute brusc. De asemenea, stimuleaza regenerarea epidermei.

Verde: este culoarea reinnoirii si a reintoarcerii la viata. Este utila persoanelor care se confruta cu epuizare, cu stres intens. Are actiune antiseptica, scade tensiunea arteriala, calmeaza durerile de cap, fiind un bun remediu impotriva gastritei si ulcerului gastric;

Galben: etse stimulanta, imbuntateste concentrarea, ajuta la dezintoxicarea organismului si are un efect benefic asupra refacerii structurii osoase a organismului;

Portocaliu: foarte eficienta in tratarea tulburarilor tiroidiene, ajuta la eliminarea surplusului de grasimi, are efect antispastic, calmeaza durerile musculare, articulare si lombare. Este eficienta in caz de astm bronsic si alergii, deoarece dilata caile respiratorii.

Rosu: este culoarea iubiri, a vietii, a sexualitatii, dar in acelasi timp si a agresivitatii si furiei. Asadar, trebuie utilizata cu masura. Persoanele colerice ar fi bine sa o evite. Rosul are efecte benefice in caz de anemie si tulburari in circulatia sanguina.

Cum folosesti culorile?

Terapia prin culori nu este greu de aplicat. Exista mai multe modalitati prn care te poti trata singur cu ajutorul culorilor si poti alege metoda care ti se pare mai potrivita.

Lumina colorata: Presupune sa te expui lao sursa luminoasa colorata, deexemplu o lampa cu halogen pe care ai pus un filtru de culoare adecvata.

Imbracamintea: Iti poti alege tinutele de zi cu zi tinand seama de culorile de care ai nevoie. Nu este neaparata nevoie sa te imbraci din cap pana in picioare intr-o numita culoare, fiind suficient daca, porti o bluza sau o esarfa de culoarea respectiva.

Dieta: Daca la un moment dat te simti atrasa de o anumita culoare este recomandabil sa consumi alimente de acea culoare. Daca te atrage rosul, nu ezita sa mananci rosii, cirese, pepene rosu sau orice alt fruct rosu. Daca te atrage galbenul, consuma sofran, unt, lamai, etc.

       1 stire filmata vineri, 9 august cu difuzare in aceeasi zi la Observator 19.00 si redifuzata sambata, 10 august la Observator 8.00

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *