Grupaj-Biberon

Din plastic, drept sau îndoit? Cu tetină din cauciuc sau din silicon? Dificil să te decizi în noianul de oferte de pe piaţă. Noi încercăm să-ţi dăm o mână de ajutor pentru a face cea mai potrivită alegere.

 

Biberon_coude

Un biberon este compus dintr-un flacon de sticlă sau de plastic de diverse mărimi, o tetină de cauciuc sau silicon prevăzută cu fante laterale care asigură circulaţia aerului, deschideri sau canale pentru a regla fluxul de lichid în funcţie de conţinutul acestuia şi vârsta copilului. Un inel reglabil a cărui rotaţie influenţează viteza de curgere a lichidelor.

Care este cel mai potrivit

Există nenumărate modele. Pentru nou-născuţi cel mai bun este cel din sticlă, uşor de sterilizat şi mult mai practic. Cele din plastic se mătuiesc şi se deformeează în urma sterilizărilor repetate. Pe de altă parte, când copilul este mai mărişor sunt bune cele din plastic, fiindcă sunt mai uşoare şi incasabile, deci practice când copilul îşi ţine singur biberonul. Biberoanele uşor îndoite diminuează ingestia de aer. Cele de unică folosinţă, care nu necesită sterilizare, sunt utile în diverse situaţii limită. E bine să ai cam 6-8 biberoane pentru a le putea steriliza o dată pe zi. De asemenea este indicat să aparţină aceleaşi mărci pentru a se potrivi accesoriile.

Tetina de care ai nevoie

Alege-le pe cele din cauciuc sau silicon cu prudenţă. Dacă gaura este prea mică, măreşte-o cu ajutorul unui ac înroşit în foc, căci altfel bebe riscă să obosească repede, făcând efort să sugă şi se poate chiar îneca, fiincă înghite aer. Dacă este prea largă gaura, laptele va curge prea repede şi copilul se poate sufoca în timp ce bea. Schimbă des tetinele din cauciuc, fiindcă se înmoaie pe măsură ce le sterilizezi. Cele de silicon nu au miros şi nici gust. Acestea se întăresc pe măsura sterlizării şi se rup.

Dilatarea cauciucului obstrucţionează orificiul. Verifică de fiecare dată ca particulele de lapte să nu blocheze găurile. Tetinele cu valvă destinate limitării absorbţiei aerului sunt mai greu de curăţat. Tetinele în formă de T au un debit care se reglează în funcţie de forţa pe care o exercită bebeluşul când suge. Tetinele cu fante numerotate permit alegerea deschiderii şi a debitului de lapte. Fii atentă când apar dinţii celui mic, fiindcă tetinele din silicon se strică repede în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *