Cum alungi insectele din casă

Vara, mai mult a oricând insectele ne cam dau de furcă. Pentru că nu e indicat să foloseşti insecticide când ai un copil mic în casă, îţi arătăm câteva sfaturi naturale prin care poţi scăpa de ele.

bebe-in-iarba-cu-insecte

–         Busuiocul alungă muştele. Pune bucheţele de busuioc în dreptul ferestrelor. În acest mod, nici o muscă nu-ţi va mai intra în casă. Şi ţânţarii fug de ele.

–         Şi cuisoarele alungă muştele. Poţi pune un pumn de cuişoare intr-un săculeţ de pânză, poţi da cu esenţă de cuişoare în jurul ferestrelor pentru a indeparta muştele de zonele de intrare în locuinţă. Alte plante evitate de muşte sunt levănţica, dafinul, eucaliptul.

–         Cum vine vara, ne trezim în casă cu furnici care mişună, cel mai adesea, lângă uşa de la balcon. Menta are puterea de a le alunga, deoarece aceste insecte nu suportă nici mirosul, nici gustul acestei plante.

–         Mai poţi pune felii de castraveţi în preajma găurilor sau crăpăturilor din locuință pentru că, se pare că furnicile detestă castraveţii.

–         Atunci când intră în casă, fluturii de noapte pot fi extrem de deranjanţi. Frunzele de pelin te pot ajuta însă să scapi de ei.

–         Gândacii de bucătărie se înmulţesc foarte repede, iar dacă nu iei măsuri urgente, îţi vor invada spaţiul. Un remediu excelent împotriva acestora e dafinul. Presară foi de laur prin colţurile bucătăriei. Ar fi bine să mai pui câteva şi pe dulapuri. Gândacii nu suportă mirosul dafinului.

–         Frunzele de nuc ţin ţânţarii la distanţă. La fel şi cele de muşcată sau rozmarin.

–         Moliile nu suportă levănţica.

–         Iar paianjenii fug de castane (frunze, scoarţă, cochilie) şi de frunzele de roşii.

–         Cimbrul îndepărtează muştele şi ţânţarii.

–         Margaretele conţin piretrină, o substanţă care se găseşte în insecticide. Deci, adio muşte sau ţânţari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *