Cum ar fi dacă toate mamele ar putea să alăpteze ca Gisele Bundchen?

Cum ar fi dacă toate mamele ar putea să alăpteze ca Gisele Bundchen?
foto: Instagram

Purtând doar un halat alb şi stând nemişcată într-un scaun de machiaj, Gisele Bundchen îşi alăptează liniştită copilul.

La trei ani după ce declara pentru publicaţia Harper’s Bazaar UK că „ar trebui să existe o lege la nivel mondial … prin care mamele să fie obligate să îşi alăpteze copiii timp de şase luni”, Gisele a postat o fotografie pe Instagram în care îşi alăpteaa fiica de un an, în timp ce o echipa de trei stilişti o pregătesc pentru o şedinţă foto.

Bündchen recunoaşte că este nevoie de o întreagă echipă pentru a face că ea: „Ce m-aş face fără această echipă frumoasă, după 15 ore de zbor şi doar 3 ore de somn #multitasking #gettingready”, scrie ea.

E o fotografie frumoasă, dar într-o eră în care alăptarea este un subiect extrem de fierbinte – în care Facebook interzice fotografiile de acest gen, dar publicaţiile fac bani grei cu ele – este mult mai mult decât atât. Acest instantaneu cu Gisele Bündchen în care ea face ceea ce crede că femeile ar trebui să facă pentru copiii lor, dar pe care legea din SUA nu îl susţine într-adevăr, este văzut că un subiect de controverse.

Jessica Grose scrie pentru elle.com: Partea matură din mine este încântată pentru că Gisele poate avea spaţiul şi luxul de a alăpta în timp ce este la lucru şi îşi poate aduce copilul la locul de muncă. O mică parte din mine este verde de invidie pentru că eu locuiesc în Statele Unite, unde concediul de maternitate este o glumă şi unde majoritatea femeilor care au copil de un an şi care încă alăptează, sunt la birou cu o pompă ataşată la piept, precum un bizar dispozitiv medieval de tortură sau o jucărie sexuală de timp S & M.”

După reculul pe care declaraţiile ei pentru revista Harper’s Bazaar UK l-a avut, Bündchen a postat o declaraţie pe propriul blog spunând că înţelege impactul pe scară largă a remarcilor sale personale:”Intenţia mea în a face un comentariu cu privire la importanţa alăptării nu are nimic de-a face cu legea”, a spus ea. „Ea vine din convingerile mele pasionale legate de copii. Venirea pe lume a unui copil aduce cu sine şi o mulţime de întrebări. Mă simt ca şi cum eu sunt într-o permanentă căutare de răspunsuri cu privire la ceea ce ar putea fi cel mai bun pentru copilul meu. Este regretabil faptul că într-un interviu, uneori, lucruri pot părea atât de simple, în alb şi negru. ”

Această fotografie, plină de culoare, este într-adevăr o descriere frumoasă a alăptării. Este, de fapt, ceea ce noi, ca societate ar trebui să ne dorim pentru fiecare mamă – capacitatea de a-şi hrăni copilul în cel mai bun mod o poate face ea, dar care totodată îi aduce bucurie şi plăcere, dar foarte important, să se simtă încurajată şi susţinută în acest sens.

sursa: huffingtonpost.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *