Cum camuflezi cearcănele şi imperfecţiunile

Nopţile nedormite din pricina celui mic şi a treburilor zilnice, mai ales în preajma sărbătorilor, îşi fac simţită prezenţa pe tenul tău: cearcăne, riduri fine, pete roşii sau umbre. În final îţi dau un aer obosit. Soluţia? Ascunde-le!

cearcane

Anticearcănul este soluţia salvatoare şi la îndemână. Evident, trebuie ales cu grijă astfel încât să aibă efectele scontate. Iată sfaturile noastre:

–      nuanţa aleasă trebuie să fie cu un semiton mai deschisă decât pielea ta.

–      dacă cearcănele sunt mai conturate, spre mov, optează pentru anticearcăne în tonalităţi mai degrabă galbene şi apoi aplică un fond de ten ca să le maschezi mai bine.

–      şi metoda de aplicare contează. Ideal este să îl pui cu ajutorul unei pensule sau cu vârful degetelor, începând cu colţul intern şi continuând pe linia cearcănului.

–      estompează apoi tapotând, dar fără să-l întinzi, fiindcă astfel nu se va fixa.

–      aplică-l înaintea fondului de ten.

 

Corectorul de ten este perfect pentru a masca imperfecţiunile. Riduri fine, pete, roşeaţă, umbrele dispar ca prin minune.

Cum îl alegi? Trebuie să aibă o textură nici prea păstoasă (nu se întinde bine pe piele), nici prea groasă (se adună între ridurile fine şi îşi pierde puterea de acoperire). Forma sub care se prezintă este de stilou-pensulă sau stick şi îl găseşti sub o multitudine de tonalităţi. Alege-o pe cea care se apropie cel mai mult de carnaţia ta naturală. Nuanţele verzui sunt destinate pentru neutralizarea roşelilor şi a coşurilor.

Cum să îl aplici corect. Se depune în picături pe zone de iluminat şi se întinde prin tapotări către unghiul extern al ochilor pentru a lumina privirea, pe ridurile din jurul gurii, pe zona bărbiei pentru a o estompa, pe conturul buzelor pentru a le delimita, pe pleoape pentru un efect de netezire şi fixarea fardului. Se aplică pe tenul curat, înainte de fondul de ten. Pe petele roşii sau coşuri întinde-l prin tapotări cu vârful degetelor, apoi aplică fondul de ten. Aplicând mai multe straturi de temi de efectul de mască? Nu e cazul, acestea camuflează dar, sunt din ce în ce mai fine şi nu modifică trăsăturile feţei. Deci poţi să râzi, fără probleme. Chiar e bine să o faci, fiindcă arăţi perfect!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *