Sărbătorile de Paşti sunt un prilej de bucurie pentru întreaga familie. Iar pregătirile sunt cu atât mai minunate când cel mic este atât de dornic să ofere şi el o mână de ajutor.

Piticii vor adora să îşi bage mânuţele în făină, să amestece ingredientele şi să frământe coca, să decupeze biscuiţii figurine, să picteze ouă.

Cel mai tare însă le va plăcea să vă ajute la decorarea casei.

Prin urmare puteţi să vă delectaţi împreună făcând diverse figurine, în care nici nu trebuie să investiţi mare lucru…pentru că le puteţi face din materiale reciclabile.

Spre exemplu, folosind o caserolă de la legume puteţi face un frumos coşuleţ pentru ouă. Tăiaţi dintr-un carton o bandă groasă de câţiva centimetri, pictaţi-o şi lipiţi-o pe post de toartă. Apoi aplicaţi pe coşuleţ diverse figurine decupate din hârtie colorată.

Cum confecţionăm figurine de Paşti din materiale reciclabile
foto: activityvillage.co.uk

 

Pentru a confecţiona iepuraşi de Pasti, aveţi nevoie numai de câteva tuburi de la hârtia igienică, pe care le pictaţi, iar apoi le aplicaţi urechi din hârtie colorată, şi le pictaţi nasul, gura şi ochii. Le puteţi aplica o fundiţă, o mustaţă, o pereche de ochelari..sau orice altceva mai găsiţi prin casă.

assets.inhabitots.com
foto: assets.inhabitots.com

O altă variantă de iepuraşi puteţi confecţiona din pahare reciclabile pe care le umpleţi cu hârtie tocată, cu beteală sau hârtie creponată tăiată fâşii subţiri. Dacă aveţi o trusă de accesorii pentru art&craft, e chiar simplu. Dacă nu, folosiţi nasturi pentru ochişori, scobitori pentru mustăţi, fulgi sau hârtie colorată pentru urechi.

easypreschoolcraft.blogspot.com
foto: easypreschoolcraft.blogspot.com

Aveţi nişte sticle goale? Rupeţi-le etichetele, luaţi nişte hărţii pentru brioşe şi lipiţi-le pe post de pălărie, urechiuşe colorate, ochi din nasturi, un marcar pentru desenat guriţă şi mustăţile… şi gata iepuraşii!

happyclippings.com
foto: happyclippings.com

Puteţi folosi chiar şi acadele ca să faceţi nişte iepuraşi drăguţi.

atimetocreate.blogspot.ro
foto: atimetocreate.blogspot.ro

Din confraguri de ouă puteţi confecţiona puişori, decupând formele, pictându-le, lipindu-le unele peste celelalte, iar apoi aplicând diverse accesorii.

mycraft.com
foto: mycraft.com

Tot din cofrag de ouă puteţi obţine o omidă, sau puteţi confecţiona o felicitare pentru bunica.

rustyandrosy.com
foto: rustyandrosy.com
cliscachart.eklablog.com
foto: cliscachart.eklablog.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totul este foarte simplu, nu aveţi nevoie decât de puţină imaginaţie, câteva materiale reciclabile, acoarele şi chef de distracţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *