Nu e uşor să pozezi un copil, dimpotrivă uneori poate fi chiar imposibil. Iată câteva sfaturi pentru a imortaliza toate momentele magice ale copilului tău.

poze-reuşite

Cu cât e copilul mai mic, cu atât va fi mai greu şi va trebui să depui eforturi pentru ca pozele să iasă aşa cum îţi doreşti. Sfaturile următoare sunt luate de la profesioniştii din domeniu. Ţie nu îţi rămâne decât să le pui în practică dacă vrei să ai nişte albume de familie de care să fii mândră.

1. Creează o atmosferă destinsă

Înainte de a începe şedinţa foto asigură-te că cel mic este calm şi relaxat. Ar fi mai bine să nu ştie că îl vei poza. Vorbeşte-i pe un ton scăzut şi destins. Este important să alegi un moment când copilul este binedispus şi vesel. În nici nu caz răcit sau bolnav, fiindcă va fi agitat.

E bine ca momentele pe care le vei imortaliza să fie pozitive, când copilul este fericit. Îi poţi arăta poze mai vechi sau chiar să îl laşi să aleagă el anumite imagini pentru a se simţi mai implicat şi a înţelege care sunt adevăraţii protagonişti ai şedinţei foto.

2. Nu îi spune să zâmbească fiindcă vei obţine un surâs forţat

E preferabil să îl laşi să se comporte spontan, fiindcă aşa pozele vor fi mult mai reuşite. Cele mai bune imagini sunt deseori acelea în care copilul este gânditor şi destins.

3. Pregăteşte terenul

În cazul în care vrei să îi faci poze bebeluşului tău în interiorul casei, ideal este să găseşti locul cu cea mai mare claritate, adică nu neapărat cel unde lumina este cea mai intensă, ci uniformă şi blândă. De exemplu, un pat acoperit de o draperie albă ar putea fi locul ideal. Dacă nu e posibil, încearcă pe podea aproape de o fereastră prin care intră o lumină blândă. Ca fundal poţi folosi o draperie. Aceasta va furniza un cadru neutru şi va acţiona ca un reflector în jurul lui bebe, ceea ce îi va atenua umbrele.

Ai răbdare şi aşteaptă până ce bebe va adormi. Vei putea obţine imagini deosebite, senine. În aceste momente îi poţi poza, pe lângă chip şi mânuţele sau picioruşele.

Când pozezi un copil nu o face de la înălţimea ta. Încearcă să te cobori la înălţimea lui şi nu ezita să foloseşti zoom-ul la maximum, fotografiindu-i numai faţa. Vei obţine expresii naturale şi unice.

3 Bebe-et-les-brulures

4. Când faci poze în exterior

Alege intrări vechi, pereţi de piatră, arbori mari etc. Sunt locuri interesante. Şi momentul zilei este important. E preferabil să nu-l fotografiezi în mijlocul zilei, căci orbit de lumina prea intensă poate ţine ochii închişi. De asemenea, în acel moment lumina poate avea o tentă bleu, rece. Deci, alege un alt moment al zilei, în care lumina va fi mai blândă şi mai caldă.

5. De câte ori pleci cu cel mic ia aparatul foto cu tine

Chiar dacă ai un telefon performant, nu se compară cu un aparat foto de calitate. Nu aştepta să pozeze, neapărat. Mai bine lasă-l să se joace şi fă-i poze în plină acţiune. Dă-i posibilitatea să-şi exprime emoţiile şi să se joace în voie în timp ce îi faci poze. Apoi le poţi sorta pe cele mai bune. Mai bine să ai de unde alege, decît să ratezi momente unice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *