Cum îi protejezi pielea celui mic de soare

Problemele cauzate de soare de la vârste fragede pot dăuna mai târziu. Cancerul de piele este într-o progresie netă în ultimii ani, iar cauza principală este expunerea la razele UVA şi UVB. Iată de ce o protecţie corectă este absolut necesară.

Ce creme alegi?

Nu e nevoie să cumperi produse foarte costisitoare pentru a-l proteja pe cel mic de soare. Produsele foarte scumpe nu sunt neapărat şi cele mai bune. Iată câteva criterii de luat în seamă:

  • procură o cremă solară cu spectru larg, care protejează împotriva celor două tipuri de raze care dăunează pielii: UVA şi UBA.
  • factorul de protecţie solară (FPS) indică nivelul de protecţie împotriva razelor UVB. Alege un ecran solar şi o cremă de buze care are un factor de cel puţin 30. Dacă cel mic are pielea deschisă la culoare alege un FPS mai mare de 30.
  • pentru o protecţie împotriva razelor UVA, uită-te ca eticheta să conţină: Parsol 1789, Mexoryl SX, Mexoryl XL, Helioplex.
  • dacă cel mic ia medicamente, pielea lui poate deveni mai sensibilă, deci creşte FPS-ul.

Când se aplică crema?

  • aplică crema cu cel puţin 10 minute înainte de a ieşi din casă cu cel mic, pentru a da timp produsului să acţioneze şi să formeze barierea protectoare. Ai grijă la zonele din spatele genunchilor şi la cea de deasupra labelor picioarelor.
  • nu uita să repeţi operaţia la fiecare 2 ore. După ce iese din apă, dacă transpiră mai mult, nu aştepta intervalul orar stabilit. Reaplică crema după uscarea pielii. E bine de ştiut că un produs hidrofug îşi va menţine eficacitatea mai mult în apă decât unul rezistent la apă.
  • dă-l cu cremă chiar dacă vremea este noroasă, fiindcă razele soarelui traversează norii, chiar dacă nu e vizibil acest lucru.
  • haine lungi, din ţesături dese, mai închise la culoare, îl vor proteja pe cel mic. Să fie un amestec de bumbac şi poliestern. Se pare că olivul, kakiul şi negru protejează cel mai bine. Nu uita de pălărie!

Ce cantitate?

Tendinţa noastră este de a nu aplica suficientă cremă solară. În funcţie de vârsta celui mic, 15-30 ml de cremă sunt necesare pentru a acoperi tot corpul. Evită zona din jurul ochilor, fiindcă poate produce iritaţie.

De la ce vârstă aplici crema solară?

Pielea nou-născuţilor este mult mai sensibilă decât a adulţilor şi se arde mai repede. Dacă ai un bebe mai mic de şase luni, nu îl ţine la soare decât puţin, şi nu în intervalul 11-16. Ţine-l pe cel mic la umbră, cu o pălărie cu boruri mari. Aplică-i protecţie solară peste toată pielea care nu e acoperită de veşminte, evitând zona ochilor şi a gurii.

Cu ce îl dai mai întâi: cu crema împotriva insectelor sau cea de protecţie solară?

Este indicat şi aplici mai întâi crema solară şi după 20 de minute să aplici şi protecţia împotriva insectelor. Nu folosi produse 2 în 1.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *