Cum influenţează copiii din ziua de azi deciziile luate de părinţi

0

Cu zeci de ani în urmă, copiii se supuneau fără prea multe discuţii hotărârilor pe care părinţii le luau pentru binele lor. Lucrurile s-au schimbat extrem de mult de atunci, iar adulţii din ziua de azi se lasă influenţaţi mai mult ca niciodată de ceea ce îşi doresc copiii lor.

646x404Cele mai recente studii legate de comportamentul decizional şi de cumpărare în familiile cu copii, arată că părerile şi dorinţele tinerilor atârnă extrem de greu în balanţă atunci când adulţii aleg să facă un anumit lucru.

Părinţii iau foarte în serios ceea ce-şi doresc copiii lor atunci când vine vorba despre locul unde îşi vor petrece vacanţele, în ceea ce priveşte cumpărăturile zilnice sau când achiziţionează cele mai noi gadgeturi.

Conform rezultatelor sondajului, puştii cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani sunt foarte siguri pe ceea ce vor şi caută să obţină cât mai repede lucrurile pe care le doresc.

Astfel, 59% din ei au declarat în cadrul studiului publicat de Daily Mail că sunt extrem de interesaţi de achiziţionarea acelor produse care îi fac să iasă în evidenţă şi pe care nu le vezi pe toate drumurile, mai ales în ceea ce priveşte vestimentaţia sau accesoriile.

De asemenea, 74% dintre tineri ar dori să-şi câştige banii, pe viitor, dintr-o afacere dezvoltată pe cont propriu şi nu ca angajaţi.

Răbdarea este o noţiune pe care 56% dintre copiii chestionaţi în cadrul studiului au mărturisit că nu o înţeleg. În concluzie, tinerii din ziua de azi aşteaptă rezultate rapide atunci când întreprind o acţiune şi doresc îndeplinirea grabnică a aşteptărilor pe care le au de la cei din jur.

Modul în care gândeşte copilul modern şi atitudinea pe care o are în relaţia cu părinţii, explică influenţa tot mai mare pe care tinerii o au în deciziile care se iau în cadrul familiilor din societatea de astăzi.

Astfel, 29% din părinţii care au participat la studiu au recunoscut că preferinţele copiilor lor le influenţează în mare măsură cumpărăturile zilnice, 55% au mărturisit că aleg destinaţiile de vacanţă în funcţie de preferinţele celor mici, iar 23% achiziţionează tablete, telefoane mobile sau laptop-uri după ce se consultă şi cu cei mai tineri membrii ai familiei.

sursa: adevarul.ro

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *