Cum îngrijeşti părul uscat

Părul uscat este casant şi tern, de cele mai multe ori din cauza unor tratamente neadecvate sau a unor afecţiuni. O îngrijire atentă, cu produse potrivite îi poate reda strălucirea şi sănătatea.

Dacă părul tău este tern şi aspru, fragil, casant şi se rupe uşor e clar- este uscat. Această caracteristică poate fi constituţională şi cauzată de o insuficientă secreţie a glandelor sebacee. Dar, de cele mai multe ori, părul uscat este o consecinţă a gesturilor şi tratamentelor proaste, iritante sau prea frecvente. Pe primul lor se află şampoanele decapante, decolorarea sau vopsitul prea des, uscatul cu foenul la temperaturi prea ridicate, sarea marină, clorul din piscină etc.

De asemenea, un păr uscat poate fi dovada unei alterări generale, a unei boli, a unei carenţe, de obicei de fier. De aceea, dacă părul tău a devenit anormal de uscat, nu ezita să consulţi un medic care poate remedia eventualele cauze ale problemei.

 

Ce ai de făcut

În toate cazurile trebuie să limitezi sau să renunţi la gesturile care îţi agresează părul, pe de-o parte, iar pe de altă parte să te orientezi spre produsele adecvate pentru a reda sănătaea şi stălucirea părului.

Părul uscat nu se spală mai des de o dată pe săptămână, Foloseşte un şampon blând, special pentru acest tip de păr. Există nenumărate formule pentru părul uscat, bogate în vitamine, nutrienţi, ceramide, ulei şi acizi graşi esenţiali. Evită formulele care fac spumă multă. De obicei acestea conţin agenţi decapanţi.

După şampon, foloseşte un produs de îngrijire, gen balsam sau mai bine o mască capilară. Pentru părul uscat acestea au la bază ulei de palmier sau unt de karite. E bine să le ţii 10-15 minute pe păr, intinzându-le pe lungimea firului de păr, înainte de a te clăti riguros.

Pentru a accentua eficacitatea măştii, după ce ai pus-o pe păr, acoperă-te cu un prosop cald şi umed; activii vor penetra mai bine în păr. Lasă, pe cât posibil părul să se usuce liber, sau cu uscătorul pe poziţia rece.

 

Prudenţă la coafat

Dacă mergi la coafor evită produsele coafante prea agresive, mai ales cele care conţin alcool şi care usucă părul (cum este gelul). Preferă produsle coafante tip spumă, evident, din gama specială pentru părul uscat.

Răreşte cât poţi decolorarea meşelor sau vopsitul, evită permanentul sau coafatul frecvent.

Nu uita că o alimentaţie echilibrată este esenţială pentru frumuseţea părului. Fă, dacă e necesar, o cură cu suplimente nutritive speciale pentru părul uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *