Temperaturile scăzute şi vântul pot afecta pielea sensibilă a bebeluşilor. Chiar dacă e îmbrăcat din cap până în picioare când ieşi cu el afară trebuie să-i protejezi pielea. Iată cum.

Cum-îngrijeşti-pielea-lui-bebe-când-e-frig

Evident, faţa şi buzele sunt expuse direct frigului şi vântului, dar şi celelate părţi ale corpului au nevoie de protecţie.

Frigul, inamicul numărul unu

De când se naşte bebe pielea devine prima barieră de protecţie în raport cu mediul. Aerul rece, vântul, poluarea fac pielea celui mic vulnerabilă, mai ales prin trecerea de la temperaturile crescute din casă la cele mici de afară. În această situaţie apare uscarea pielii, numită şi xeroza cutanată. În perioada iernii există riscul agravării acestei tendinţe. Apar roşeaţă pe pomeţi, cruste, dureri ale mâinilor şi picioarelor, fisuri ale buzelor. Aceste manifestări sunt frecvente şi sunt prezente până la 2-3 ani. Dacă mergi cu cel mic la munte iarna, ai grijă, altitudinea, asociată cu soarele şi umiditatea din aer, poate contribui la creşterea sensibilităţii pielii bebeluşului şi poate determina o descuamare dureroasă sau mai puţin severă.

Soluţii potrivite

În caz de iritare cutanată foloseşte produse dermocosmetice care sunt mult mai performante şi eficiente. Pe lângă hidratarea de bază a pielii, aplicată zilnic, este indicată o cremă de protecţie pe bază de ceară de albine, uleiuri minerale şi vegetale.

–      pentru faţă alege creme cu textură grasă, folosite în mod obişnuit în timpul anului. Formulele e bine să fie pe bază de apă termală sau unt de karite.

–      pentru buze e nevoie de mai multă atenţie. Din pricina salivei acide, a suptului din biberon sau la sân care nu favorizează cicatrizarea leziunilor ce apar, e bine să ai mereu un stick pentru buze pe care să îl aplici ori de câte ori e nevoie. Aceste sticluri hidratante se pot folosi şi pe alte zone sensibile, pe nas, pe bărbie…

–      pentru corp foloseşte emulsii corporale care hrănesc pielea, sau lapte ultraprotector, perfect pentru refacerea filmului hidrolipidic. Se aplică imediat după baie, pe pielea bine uscată, prin masaj. Astfel bebe va beneficia de mai multă atenţie din partea ta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *