foto: 4.bp.blogspot.com

Cum poţi alege sexul copilului
foto: 4.bp.blogspot.com

Cred că marea majoritate dintre noi şi-ar dori să poată alege sexul copilului. Bineînţeles că nu ar strica să putem alege şi cât de deştept şi frumos să fie…dar asta deja este SF.

Sexul copilului pare însă să fie un lucru care, cel puţin teoretic, nu ar trebui să fie chiar imposibil de nimerit.

Există multe metode de determinare a sexului copilului.

Printre cele mai cunoscute este Metoda Shettles, o metodă care deşi nu pare să fie susţinută de dovezi ştiinţifice, a dat rezultate în aproximativ 60% dintre cazuri. Teoria este destul de logică, motiv pentru care are şi o atât de mare popularitate printre viitorii părinţi.

Doctor Shettles, cel care a lansat această teorie, are la bază deosebirile caracteristice între cele două tipuri de spermatozoizi (cu cromozom X sau Y). Aşadar spermatozoizii cu cromozomul Y (cel care dă sexul băieţilor) sunt mai mici, cu capul rotund, mai rapizi, mai fragili şi cu o durată mai mică de viaţă, fiind sensibili la pH-ul acid, în timp ce spermatozoizii cu cromozomul X (cel care da sexul fetiţelor) sunt mai mari, cu capul oval, mai lenţi, mai elastici şi cu o durată mai mare de viaţă, supravieţuind atât în mediul cu pH acid cât şi alcalin.

Aşadar, alegerea momentului ideal pentru concepţie, în funcţie de perioada de ovulaţie, pare să fie soluţia ideală pentru a face copilul cu sexul dorit.

Conform acestei teorii, şansele cele mai mari pentru a concepe o fetiţă sunt alegând ca actul sexual să aibă loc cu 2-4 zile înainte de ovulaţie,iar penetrarea să fie cât mai superficială, astfel încât numai cromozomii X, mai rezistenţi şi având o durată de viaţă mai mare, să aibă şansă de reuşită. Totodată, în această perioadă, lichidul cervicat este mai acid şi mai lipicios, ceea ce împiedică şi mai mult spermatozoizii cu cromozom Y să înainteze.

Aceeaşi teorie spune că şanse mari pentru a concepe băiat sunt în cazul actului sexual ce are loc cu o 12 ore înainte, sau după ovulatiei, coroborat cu un consum mare de alimente alcaline şi penetrare profundă. În acesată perioadă, lichidul cervical este mai abundant, ceea ce îi va ajuta pe spermatozoizi să înoate mai repede.

O altă teorie foarte cunoscută este calendarul chinezesc care stabileşte sexul copilului în funcţie de vârsta mamei şi luna de concepţie.

Aceasta este o metodă folosită de chinezi de peste 700 de ani, şi era în special utilizată de familiile regale care urmăreau conceperea de moştenitori de sex masculin, singurii urmaşi la tron.

Vârsta mamei în acest calendar, nu este însă cea reală. Ea se calculează astfel:
– femeile născute între 1 ianuarie- 20 februarie inclusive, vor folosi vârsta lor reală.
– femeile născute între 21 februarie – 31 decembrie inclusiv vor trebui să adauge un an în plus vârstei pe care o au. foto: excel-templates.orgCeea ce pot spune eu, din proprie experienţă, este că am conceput copilul cu doar câteva zile înainte de ovulaţie, iar ceea ce am adus pe lume, este un absolut minunat băieţel  🙂

Pe de altă parte, vârsta mea în momentul concepţiei era 30 de ani, iar concepţia a avut loc în luna octombrie.

Până la urmă, nu contează sexul copilului, important este să fie sănătos. Dar dacă chiar ne dorim cu ardoare un băieţel, sau dimpotrivă, o fetiţă…nu avem nimic de pierdut încercând şi aceste metode 😉

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *