Cum poţi să-ţi revii după o zi istovitoare de muncă

Cum poţi să-ţi revii după o zi istovitoare de muncă
Foto: tvcgroup.com

O zi grea de muncă ne seacă de toate puterile şi ne întinde nervii mai mult decât trebuie. După ce am trecut prin clipe îngrozitoare de furie, nervi, grabă, ajungem acasă secătuiţi de vlagă, cu dureri de cap şi mintea parcă amorţită. Dar, pentru a avea parte totuşi de o seară plăcută, există câteva tehnici care au darul de a te scoate din starea aceea îngrozitoare şi a te pune pe linia de plutire.

Nu neglija clipele de relaxare în familie
Înainte de toate, trebuie să realizezi că serile acasă sînt deosebit de preţioase şi importante. După ore de lucru, în sfârşit ai timp şi pentru tine şi vrei să faci cât mai multe atunci. Vei vrea să fii plină de viaţă şi energie pentru a te putea bucura de acele clipe alături de cei dragi. Copiii vor vrea ca părinţii să le acorde mai multă atenţie, dar, din nefericire, ei vor fi respinşi de cei obosiţi şi fără vlagă.

Primul pas: regenerarea
Este foarte important să faci un efort mintal pentru a lăsa în urmă treburile de la serviciu. Mintea îţi este fixată încă pe unele probleme de serviciu? Opreşte-te chiar acum. Va fi destul timp pentru ca subconştientul tău să rumege aceste probleme şi chiar, poate, să găsească soluţii mai bune, mai creative ceva mai târziu.
Deocamdată trebuie să nu te mai gândeşti la serviciu, eşti acum pe timpul tău. O lume diferită în care slujba pur şi simplu nu există. Este viaţa ta şi tot ce te interesează acum sunt doar lucrurile care te fac să te simţi bine. Dacă ai realizat acest lucru, deja poţi să faci diferenţa cu atitudinea pe care o vei avea în orele care urmează.

Pasul doi: terapia cu apă face minuni

Te grăbeşti să ajungi undeva? Ai picioarele umflate şi te dor pentru că ai stat în picioare sau ai avut de mers toată ziua? Lucrul de care ai nevoie pentru a-ţi calma durerile este o baie, şi nici un tratament nu este mai eficient, energizant decât cel cu apă.
Dacă te grăbeşti să mergi undeva, încearcă să te stropeşti pe faţă cu apă şi să ţii încheietura mâinilor sub un robinet cu apă rece. Vei vedea ce repede te va remonta apa!

Puterea revigorantă a duşului

Dacă ai mai mult timp la dispoziţie, un duş este minunat pentru efectele lui revitalizante. Un posibil tratament de inclus atunci când îţi faci duşul este să îţi frecţionezi corpul cu un burete – masează-ţi corpul cu mişcări circulare, începând cu picioarele şi apoi urcând din ce în ce mai sus. Este grozav pentru că în acest fel circulaţia sângelui se face mai repede şi mai bine. La ieşirea din duş poate vei dori să profiţi de pe urma uleiurilor de salvie sau mentă care te vor răcori şi îţi vor oferi o senzaţie de prospeţime.

Plăcerea băilor calde pentru zilele răcoroase
În serile răcoroase, cel mai indicat este să te răsfeţi cu ajutorul băilor – dacă îţi permiţi o baie cu bule de apă – jacuzzi, cu atât mai bine. Încearcă să creezi o atmosferă cât mai relaxantă: redu lumina sau aprinde câteva lumânări, pune muzică liniştitoare, picură puţin ulei parfumat în baie – poate încerci cu un ulei recomandat de aromoterapeuţi cum este cel de lavandă, cunoscut pentru proprietăţile relaxante. Când toate condiţiile au fost îndeplinite, cufundă-te în baie şi bucură-te de starea pe care ţi-o conferă.

Alte tratamente la îndemână tuturor

Există sute de alte lucruri pe care le poţi face, toate în vederea revitalizării tale. Pe drumul de întoarcere acasă, de la serviciu, încearcă să faci mintal o listă cu toate activităţile care te relaxează şi te remontează şi încearcă-le pe rând într-o săptămână. Indiferent dacă aceste activităţi se rezumă la a te relaxa într-un fotoliu citind o carte bună, pregătind o prăjitură, îngrijind florile sau meşterind la ceva, nu contează atât timp cât îţi încarcă bateriile şi simţi cum încet, încet îţi revii din starea îngrozitoare în care erai când ai venit de la lucru.

Include şi treburile casnice în tratament

Încearcă să eviţi să faci din orice activitate o necesitate ”trebuie să fac”, ci consideră-le ca pe nişte evenimente speciale. Aceasta te va ajuta să scapi de stresul zilnic. Trebuie să prepari mâncarea? Atunci fă-o cu pasiune, bucură-te că poţi face surprize plăcute celor din familie. Planifică dinainte, încearcă să găseşti noi reţete, să decorezi frumos farfuriile, să aduci mereu un element surpriză care să învioreze atmosfera, aranjează masa cu fast. Nu este aşa că pare interesant? Evită rutina şi monotonia chiar dacă evenimentele par să ţi le impună.

Pentru treburile casnice care ne sufocă

Ai multe treburi casnice de făcut după programul obişnuit de lucru? Încearcă să le împarţi în părţi mici de-a lungul a mai multor zile şi apoi să te desprinzi de ele pentru a savura câteva clipe de linişte. Altfel vei avea tendinţa să le tot amâni şi să nu mai termini niciodată cu munca, iar serile nu vor fi niciodată relaxante pentru că vei avea tot timpul sentimentul de vină că nu ţi-ai terminat treaba.
Ai mult de călcat? Propune-ţi să calci în fiecare zi câte 15 minute după serviciu până vei termina.

Revitalizarea fizică este una dintre cele mai recomandate

Câteva exerciţii fizice sunt mereu binevenite. În afara faptului că astfel vom pune muşchii în mişcare, aşa vom respira mai profund şi creierul va fi mai bine irigat.
Încearcă exerciţiile yoga. Încearcă să meditezi. Acordă-ţi câteva minute preţioase numai pentru tine. Citeşte ceva care ştii că întotdeauna te inspiră, te binedispune şi te remontează. Acordă-ţi câteva clipe pentru automasaj. Poate reuşeşti să mergi în parc să alergi sau doar să te plimbi. Mişcarea este, cum am mai zis, excelentă pentru revitalizare şi creşterea energiei.

Câteva cuvinte înţelepte

– Pentru câteva minute doar respiră încet, relaxat şi conştient.
– Fă ceva spontan, ceva amuzant.
– Fă orice pentru a sparge monotonia şi rutina oboselii care apar după serviciu şi nu îţi irosi serile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *