Cu toţii avem impresia că trecând în noul an, avem defapt şansa unui nou început, a unui an mai bun, cu mai mult noroc, sănătate, fericire şi mai mulţi bani. Şi de fiecare dată, la fiecare sfârşit de an sperăm că anul care vine, să fie unul mai bun decât cel pe cale să se încheie. De aceea, majoritatea superstiilor şi tradiţiilor ce sunt legate de noaptea de Revelion şi prima zi din ianuarie se referă defapt la a începe cu dreptul.

 

De aici şi superstiţiile şi tradiţiile pe care mulţi dintre noi le respectăm cu stricteţe.

Iată aşadar, care sunt cele mai cunsocute dintre superstiţii care te vor ajută să crezi cu adevărat că vei avea parte de un an nou mai reuşit:

  1. Una dintre cele mai populare superstiţii este să nu te prindă anul nou fără bani în buzunar. Ai astfel toate şansele că în următoarele luni să nu mai ai probleme financiare, ci să ai un an nou mai prosper şi mai bogat decât cel care tocmai se încheie.
  2. O altă superstiţie comună este că la trecerea între ani să îţi pui o dorinţă, care se pare că are şanse mari să se îndeplinească.
  3. Este bine ca la intrarea în noul an a nu intri cu datorii! Încearcă să scapi de ele cât mai repede cu putinţă, altfel vei fi îndatorat tot anul. Pe de altă parte, nu este bine să împrumuţi bani în prima zi din an.
  4. Nu plânge în seara de Revelion, pentru că vei avea ghinion tot anul şi o să fii supărat.
  5. Culoarea roşie aduce noroc şi o stare de bine. În plus, te apăra de spiritele rele, aşa cum se spune că îi apară pe bebeluşi de deoechi.
  6. Mai mult, este bine că de Revelion să porţi o haină nouă, care simbolizează schimbarea şi prospeţimea.
  7. În noaptea dintre ani, fă tot posibilul să fii alături de persoana iubită, şi să vă sărutaţi sub vâsc. Aşa veţi avea un an excelent împreună şi veţi rămâne uniţi.
  8. Pentru că anul care vine să fie luminos, aprinde o lumânare sau o candelă în seara de Revelion şi las-o aprinsă până dimineaţa.
  9. Nu mătura şi nu arunca gunoiul pe 31 decembrie şi pe 1 ianuarie, deoarece, odată cu praful şi gunoiul, vei „arunca” şi norocul din casă.
  10. Dacă vrei un an prosper din punct de vedere al carierei, în prima zi din an fă ceva care să aibă legatură cu serviciul. Aşa vei avea spor şi noroc tot anul la muncă.

La mulţi ani şi un an nou mai bun şi plin de bucurii, sănătate şi fericire!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *