sâmbătă,decembrie 4, 2021

Eu iubesc tot ce ţine de nuca de cocos: untul/uleiul de cocos, laptele de cocos, pudra de cocos, zahărul de cocos, smântana de cocos, dar mai ales pulpa de cocos ca atare şi apa optinuta din fructul crud.

Prin urmare este nelipsită din bucătăria mea şi îmi place să o mănânc crudă sau să o răzuiesc şi să o folosesc la diverse preparate raw alături de apa sa.

Aud multe persoane că o ocolesc în supermarket şi preferă să cumpere din cea la pungă, răzuită şi uscată pentru că nu ştiu cum să o spargă.

Mare păcat! Este foarte simplu de spart o nucă de cocos, trebuie să ai numai puţină tehnică, o şurubelniţă şi un ciocan.

În primul rând, este important să ştii să alegi nuca de cosos. Trebuie să o pui lângă ureche şi să o agiţi uşor. Dacă nu se aude nimic înseamnă că este veche şi culeasă demult, aşadar trecută. Trebuie să se audă că este plină de lichid.

Nuca de cocos are 3 găuri, numai una dintre ele este cea bună, asupra căreia trebuie să acţionaţi. 2 dintre cele 3 găuri sunt apropiate, cea de-a treia este poziţionată puţin mai departe. Aceasta este cea bună! Luaţi o şurubelniţă şi un ciocan şi poziţionaţi şurubelniţă deasupra ei, iar cu ajutorul ciocanului împingeţi-o în interior. În această gaură, şurubelniţa va intra foarte, foarte uşor.

Cum să spargi o nucă de cocos

Scurgeţi tot sucul într-un pahar şi distracţia abia acum începe. Acesta trebuie să fie alb transparent şi să aibă un miros plăcut, proaspăt. Dacă are tente gălbui, puteţi arunca nuca, deoarece nu este bună.

Puneţi nuca de cocos pe ceva tare şi daţi cu ciocanul în ea. Odată făcută gaura în ea, coaja se va crapă imediat.

Cum să spargi o nucă de cocos

Mai daţi încă o dată până se crapă bine.

Cum să spargi o nucă de cocos

Dacă aveţi norocul de a da peste o nucă de cocos bine coaptă, coaja se va desprinde imediat de pe miez. Dacă nu, ajutaţi-vă de un cuţit cu lamă scurtă ca să nu vă accidentaţi şi desprindeţi cu grijă miezul de coajă.

P4221960

Pulpa va rămâne cu o peliculă maronie pe ea.

Cum să spargi o nucă de cocos

Eu personal o mănânc cu totul, când o consum ca atare, crudă. Dacă vreau să fac un preparat, o prăjitură spre exemplu, pun miezul de nucă în apă rece şi îl las la frigider câteva ore. Când îl scot, se desprinde pieliţa cu uşurinţă.

Să aveţi poftă la nuca de cocos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *