Cum să te relaxezi, totuși, în vacanța de Crăciun

Vacanța de Sărbători ar trebui să fie un prilej de relaxare și odihnă. Dar nu este pentru toată lumea. E vremea când, cei mai mulți dintre noi, îndeosebi femeile, facem o mulțime de treburi: cumpărături, mâncare, ca să nu mai vorbim de celelalte sarcini care nu intră niciodată în vacanță: curățenie, spălat rufe, vase, activitățile dedicate copiilor etc. Chiar și plecatul de acasă înseamnă un efort. Iată cum poți depăși aceste momente mai puțin plăcute, ca să te bucuri, din plin, de Sărbători.

vacanța-de-Crăciun

–         Dacă pleci din localitate caută să iei mai puține bagaje. Ia lucruri bazice, informează-te cum va fi vremea și nu uita de ținuta de seară. Și pentru copii este valabil. Amintește-le că mergeți să faceți altceva față de ce faceți în mod obișnuit, deci nu e nevoie să iei toată casa cu tine.

–         Stabilește-ți un plan. Chiar dacă nu mai mergi la serviciu, nu înseamnă că trebuie să le faci tu pe toate. Fă un plan scris în care fiecare membru al familiei, în funcție de posibilități, va avea o sarcină de îndeplinit: cineva va pune masa, altcineva o va strânge, vei primi ajutor la cumpărături și chiar în bucătărie.

–         Plimbă-te! Chiar dacă zilele de iarnă sunt mai scurte. Nu ezita să iei puțin aer. După masă, o plimbare va face bine tuturor. Puteți amâna desertul după ce vă întoarceți acasă.

–         Evită plecările prea îndelungate. O săptămână în vacanță e suficient. Dacă mergi la rude, cu atât mai mult. Vacanța se poate prelungi acasă la tine, făcând, pur și simplu, tot ce nu ai timp când mergi la serviciu.

–         Inversează puțin rolurile în familie. Stabilește măcar o zi în care tu să nu faci nimic, iar membrii familiei să preia toate sarcinile tale. Pentru ei va fi o adevărată provocare, iar pentru tine un prilej de relaxare.

–         Dacă ai posibilitatea să pleci doar tu și soțul tău două zile, ar fi perfect. După Crăciun, două zile doar pentru voi, vor fi benefice pentru toată lumea: cei mici se vor distra cu verii lor, iar voi veți acumula amintiri plăcute.

–         Fă cumpărătutrile din vreme. Sunt multe alimente pe care le poți lua din timp, iar despre cadouri, nici nu mai vorbim. Chiar dacă mai faci mici completări, grosul e bine să îl ai asigurat. Eviți astfel aglomerația din trafic și din magazine. Dacă ai lista pregătită și banii puși deoparte, restul e ca și făcut!

–         Nu face chiar toate acasă. Acum poți comanda cozonaci de casă, prăjituri, cârnați și multe alte bunătăți. Sunt o mulțime de firme care ți le pregătesc ca și cum le-ai fi făcut tu. Merită să ”trișezi” puțin, ca să nu te dai peste cap cu atâtea pregătiri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *