Cum speli hainele lui bebe?

Este important felul în care speli hainele bebeluşului, mai ales în primul an de viaţă. E bine să alegi haine din bumbac, lejere şi care se îmbracă uşor. Trebuie să ai grijă şi la detergenţii folosiţi, la eliminarea petelor şi la uscarea lor. Iată sfaturile noastre.

Cum-speli-hainele-lui-bebe

Ai două posibilităţi: să le speli manual sau la maşină. Le poţi usca în aer liber sau în maşină. Dacă bebe nu are prea multe haine vei alege prima variantă în ambele situaţii, fiind o soluţie mai practică.

Trierea lenjeriei

Multe familii spală hainele celui mic împreună cu ale lor. Dar noi te sfătuim să nu procedezi aşa dacă vrei să eviţi apariţia problemelor cutanate. Poţi spăla rufele celui mic şi la maşină, dar separat de ale voastre. E necesară trierea lenjeriei, separarea celor albe de cele colorate. De asemenea, separarea lor şi după tipul de fibre: cele sintetice, bumbac, lână. Evident, pentru lenjeria de corp şi tot ce vine în contact direct cu pielea celui mic, e bine sa mergi pe bumbac. Pentru restul hainelor poţi alege şi alte fibre. Atenţie la obiectele din lână 100%. E preferabil să le speli de mână, dacă vrei să nu intre la apă şi să se deterioreze, chiar dacă ai program de lână la maşină. Citeşte cu atenţie eticheta hainelor înainte de a le spăla.

E bine de ştiut

Toate hainele celui mic, cât şi lenjeria pătuţului, trebuie spălate înainte de a fi utilizate prima dată.

Sfatul este ca hainele celui mic să fie spălate la maşină începând cu vârsta de şase luni.

Foloseşte un săpun special care nu conţine acizi sau compuşi biologici.

Clăteşte-le bine pentru a îndepărta orice urmă de săpun.

Cum-speli-hainele-lui-bebe

Cum scoţi petele

Petele trebuie scoase foarte repede. E bine să înmoi rufele pătate imediat, în apă rece sau călduţă, cu puţin săpun, măcar 15 minute, apoi să freci pata şi să întorci rufa pe dos, repetând operaţia. Dacă pata nu iese, bagă rufa la maşină.

Cum faci să nu intre rufele la apă

De obicei acest lucru se întâmplă după uscare lor la maşină. Temperatura de spălare poate fi de 60 de grade. Este suficientă ca să distrugă microbii. Intratul la apă este cauzat de timpul prelungit în care sunt lăsate la uscat. Îţi recomanăm un program de uscare rapidă de 15-20 de minute. Verifică dacă sunt uscate. Le poţi scoate şi umede şi să le expui la aer.

Cantitatea de detergent

Nu trebuie pus mai mult detergent decât este indicat pe eticheta produsului. Chiar dacă sunt concepute special pentru pielea fină a bebeluşilor detergenţii conţin compuşi activi care pot irita pielea. De aceea, trebuie să foloseşti dozajul indicat. Apoi, le poţi clăti de două ori, ca să fii sigură că nu mai conţin urme de detergent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *