Cum te bronzezi fără să stai mult la soare

Ne place să fim bronzate, dar cum poţi atinge acest deziderat fără să stai prea mult la soare, mai ales când este foarte puternic, aşa cum se întâmplă acum. Se poate cu ajutorul unor produse speciale!
Nu trebuie să uităm, din start, că ne bronzăm în funcţie de câtă melanină posedăm. Există loţiuni care au rolul de a accelera secreţia de melanină şi care se aplică cu câteva zile înainte de a te expune la soare. Ideea este de a stimula melanina responsabilă cu colorarea pielii înainte de a merge la plajă. Substanţele active lansează semnale celulare pentru a stimula melanocitele care produc melanina. Evident, nu vei obţine bronzul maxim, dar vei elimina albeaţa pielii, ceea ce contează mult pe plajă. Aceste loţiuni trebuie să stimuleaze şi apărarea împotriva radicalilor liberi, pentru ca pielea să fie pregătită de expunere la razele UVA.
Evident, că această pregătire a pielii nu exclude protejarea ei la plajă.
Bronzarea apare în 24 de ore
De obicei bronzul apare la 24 de ore după prima expunere (în funcţie de tipul de piele). Aceste produse te ajută să eviţi riscul de a te expune prea mult în primele zile de plajă. Majoritatea ne dorim să „luăm tot soarele” din prima zi şi să se vadă că ne-am bronzat. Uitând, însă, că pielea suferă din această pricină şi se poate inflama.
O piele albă, chiar şi bronzată, va fi doar uşor colorată. Este o piele care nu prea are melanină, deci nu te aştepta la miracole.
Atenţie la pete!
Dacă pentru persoanele cu pielea deschisă sunt indicate aceste produse, în nici un caz nu se pot folosi de către cele predispuse la pete, care trebuie să le evite. Aici este vorba de un aspect important care trebuie tratat cu atenţie. În acest caz produsele nu se aplică pe decolteu sau faţă, ci doar pe picioare, înainte de expunere.
Protecţia solară
Ce produse sunt mai bune, de 30 sau 50 FPS? Când te expui la soare ideea este să te protejezi la maximum de razele UV, indiferent de nevoile pielii. Dermatologii spun că o piele care a stat prea mult la soare prezintă o anumită formă de îmbătrânire. Aceasta se caracterizează prin cuperoză, pete, un ten tern, riduri mai mult sau mai puţin vizibile, uscăciune a pielii. E bine să previi această îmbătrânire cutanată cu o bună protecţie solară pe care să o continui şi dacă eşti deja bronzată. Rămâne să alegi protecţia în funcţie de problemele tale.
– Dacă piela este sensibilă ai nevoie de un produs cu factor crescut, între 30 şi 50, de la începutul până la sfârşitul vacanţei.
– Dacă pielea este matură, trebuie să fie protejată, pe lângă o loţiune solară cu factor ridicat, şi de activi anti-îmbătrânire prezenţi în gamele clasice (acid hialuronic, extracte vegetale etc). E indicat ca şi după plajă să se utilizeze o gamă specială pentru piele matură care va repara pielea agresată.