În anul 1889, Congresul Internaţionalei Socialiste a decretat ziua de 1 mai că Ziua Internaţională a Muncii, în memoria victimelor grevei generale din Chicago. Ziua este comemorată prin manifestaţii muncitoreşti, iar cu timpul a devenit sărbătoarea muncii în majoritatea ţărilor lumii, mai puţin Australia, SUA ai alte state. În majoritatea ţărilor europene, ziua de 1 Mai este decretată zi liberă, prin lege.

 

Pentru români, ziua de 1 mai este o zi de relaxare şi odihnă. Foarte mulţi tineri pleacă la mare, unde

se dă startul la distracţie şi petreceri la malul mării. Acum începe practic sezonul estival.

La mare se vor ţine şi cele mai multe concerte şi spectacole în acest weekend, aici urmând a fi organizate mai multe evenimente, printre care Fish Eye Fest şi ElectroMolotov, în Vama Veche, concert Antonia şi Alex Velea, în Mamaia, sau concert Bosquito în Vama Veche.

Există şi mulţi români care se orientează către zona montană, pentru a se bucura de plimbări în aer liber, drumetii, trasee montane, plimbări cu atv-urile, alpinism şi multe alte activităţi pe care muntele ni le oferă în această perioadă a anului. Şi aici, la Vila Bran puteţi lua parte la un concert de excepţie Direcţia 5.

Cu siguranţă vor fi şi mulţi români care vor prefera să rămână acasă, mai ales că se anunţă o răcire semnificativă a vremii, şi vor prefera să iasă în parcuri, la iarbă verde, să facă un grătar în aer liber sau să mergă la terase şi să mănânce mititei.

Pentru bucureştenii care se hotărăsc să rămână în Bucureşti, se pot bucura sâmbătă seară de un concert extraordinar, Ioan Gyuri Pascu & Mircea Vintilă ce va avea loc la Berăria H.

Nici copii nu vor fi neglijaţi, ei urmând să aibă o ofertă destul de bogată în ceae ce priveşte spectacolele dedicate lor:

–           Vineri, 1 mai la ora 11.30 Teatrul Coquette oferă un spectacol extraordinar pentru copii, după o fabulă de La Fontaine, “Vulpea şi Corbul”

–           Vineri, 1 mai la ora 18 va avea loc un eveniment special pentru mămici şi pitici, un atelier de măşti organizat de Nicoleta Rusu

–           Sâmbătă, 2 mai la ora 11, respectiv 16 Teatrul Ion Creangă oferă spectacolul de teatru pentru copii peste 7 ani “Insula misterioasă”

–           Duminică 3 mai la ora 11 are loc spectacolul „Drumuri de nisip” pentru copii 1-5 ani cu Compania Hopa-Trop.

Nu uitaţi dragi părinţi că puteţi face o vizită la grădina zoologică din Băneasa unde cei mici au ocazia să vadă foarte multe exponate, sau la fermă animalelor unde pot hrăni animale domestice sau pot face o plimbare cu poneiul.

Orăşelul copiilor oferă atracţii pentru copii de toate vârstele, iar câteva ore petrecute aici vor fi o adevărată aventură pentru aceştia.

Insula Copiilor din parcul Herăstrău s-a deschis şi va aşteaptă cu mic , cu mare să o descoperiţi.

Dacă nu aţi avut timp sau ocazia să faceţi un tur al Bucureştiului, zilele acestea este momentul oportun să încercaţi autobuzul Bucharest City Tour, pentru că în mod evident Bucureştiul va fi liber.

Muzeele de istorie, muzeul militar, Muzeul ţăranului Român, Muzeul Satului sau Grigore Antipa, au porţi deschise ca întotdeauna şi vă aşteaptă cu drag să le treceţi pragul.

Aşadar, sunt multe de făcut oriunde aţi alege să peterceti aceste zile libere, voie bună să aveţi şi bună dispoziţie şi aveţi toate şansele de a va încarcă bateriile la maxim în această mini vacanţă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *