Cum tratăm în mod natural problemele respiratorii de sezon

foto: stmedia.stimg.co

A început sezonul rece, iar de acum ne aşteptăm să începem lupta cu diverse afecţiuni neplăcute de sezon: rinite, laringite, bronşite, amigdalite, etc.
Aşa cum suntem obişnuiţi, marea majoritate vor fugi repede la trusa cu medicamente, pentru a face faţă mai uşor stărilor neplăcute ce sunt asociate acestor afecţiuni. Şi asta în special în cazul celor mici, care au o toleranţă la discomfortul fizic mult mai redusă.
Vă povesteam de curând cum după o vizită de numai câteva ore la salină, am constatat bursc că nasul meu nu mai este înfundat, şi la fel şi în cazul fiului meu. Cu toţii resimţim acest efect după o vacanţă la mare, dar efectul a fost chiar mai rapid de dată această (vezi articol aici).
Ei bine, responsabil pentru aceste beneficii extraordinare se pare că este aerul sărat încărcat cu ioni de sodium. Aceşti ioni sunt recunoscuţi pentru rolul lor stabilizator al membranei celulare de la nivelul epiteliului de tip respirator.
Aerul ionizat, dizolvă flegmă şi mucusul, înlătură impurităţile de la nivelul căilor respiratorii şi distruge micro-organismele responsabile de apariţia infecţiilor.
Aşadar, dacă aveţi posibilitatea, atunci când întâmpinaţi dificultăţi respiratorii sau suferiţi de diverse alergii, ori aţi contactat o viroză de sezon, planificaţi mai bine o vizită la o salina sau o minivacanţă la mare…cât încă vă mai puteţi bucura de acest lucru. Şi uitaţi de metodele clasice, care fac mai mult rău decât bine, în cele mai multe cazuri.
Dacă totuşi nu aveţi posibilitatea să faceţi acest lucru, sau timpul nu vă permite să faceţi astfel de excursii, există acum metode la îndemână oricui, există saline artificiale amenajate special pentru acest lucru, există inhalatoare pe care vi le puteţi achiziţiona şi utiliza acasă la voi.
Inhalaţiile nu se fac în niciun caz cu sare de masă. Aceasta, pe lângă faptul că are în cele mai multe cazuri adaos de iod, suferă un proces complex de albire, curăţare de impurităţi utilizând diverse substanţe chimice, încălzire la temperaturi extreme, proceduri ce o golesc practic de minerale.
Sarea de masă este totodată tratată cu diverse substnte pentru a nu absorbi umiditatea din aer în timpul transportului, ceea ce practic o face atât de greu tolerabilă de către organism.
Sarea de mare, că şi peştele oceanic, se pare că nu mai este cea mai fericită alegere, întrucât în ultimii ani poluarea marilor şi a oceanelor a atins un nivel extrem de ridicat din cauza reziduurilor deversate în cantităţi tot mai mari prin curăţarea navelor şi a tancurilor petroliere, etc.
Cea mai bună alegere pare a fi sarea de Himalaya, denumită şi “aurul alb”, o sare pură, ce conţine nu mai puţin de 84 de minerale. Sarea de Himalaya nu este tratată industrial, ea este 100% naturală, nerafinata, sub formă de cristale. Nu are adaos de iod şi nici alţi aditivi.
Aşadar, înainte să alergaţi la medic după o reţetă “tip cearşaf”, gândiţi-vă totuşi prima dată, ce alte opţiuni aveţi. Pe termen lung, cu siguranţă nu veţi regreta faptul că aţi ales o metodă mai naturală şi mai puţin invazivă, de a vă trata pe voi şi familia voastră.
Sănătate maximă vă doresc!