Cum tratăm natural toxiinfecţiile alimentare
Foto: vkool.com

Toxiinfecţiile alimentare sunt boli acute care apar ca urmare a consumării alimentelor contaminate. Boala începe brusc cu rău general, slăbiciune, dureri de cap, vărsături, etc. În formele uşoare se poate face un tratament naturist. Formele grave însă se vor trata doar în spitalele de specialitate.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anason, cuişoare, ghimber, mentă, muşeţel, năsturel, nuc, orez, soc.

-Anason – se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute cu capac şi apoi se strecoară. Se va consuma cald, neîndulcit, cu înghiţituri mici.

-Mentă – se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute cu capac şi apoi se strecoară. Se va consuma cald, neîndulcit, cu înghiţituri mici.

-Muşeţel – se pun 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară şi se poate consuma neîndulcit.

-Năsturel – se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute cu capac şi apoi se strecoară. Se va consuma cald, neîndulcit, cu înghiţituri mici.

-Nuc-frunze – se pun 2 linguriţe la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară şi se poate consuma neîndulcit.

-Orez – se pun la fiert 2 linguri de orez în 250 ml apă timp de 15 minute. Se strecoară şi se bea apa.

-Soc – se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită (se preferă coaja) la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 15 minute cu capac şi apoi se strecoară. Se va consuma cald, neîndulcit, cu înghiţituri mici.

Tinctura de propolis

Se vor lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, dar se poate lua şi o perioadă mare de timp fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine, se mestecă bine după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi să luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere. Se ia pentru a feri organismul de o serie de complicaţii care se pot ivi în cazurile de intoxicaţii.

Cărbune medicinal se pot lua câte 2 tablete de 3 ori pe zi. Se poate de asemenea face cărbune din pomi fructiferi. Se va măcina apoi foarte fin cu râşniţa de cafea. Cu cât sunt mai bine şi fin măcinate, cu atât sunt mai eficiente. Acest praf se poate lua după fiecare masă, câte 1 linguriţă. Este util în toate toxiinfecţiile alimentare.

În prima zi după această afecţiune se va consuma numai fiertură de pe seminţe de cereale: grâu, secară, orez şi supă cu zarzavaturi strecurate.

Se va trece apoi pe consumul brânzei dulci, pâine prăjită, zeamă de carne şi eventual chiar carne slabă, dar numai fiartă.

Se vor combate vărsăturile cu ceai de mentă , cuişoare sau ghimber.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *