Cum vopseşti camera lui bebe

Cum vopseşti camera lui bebe

Alege cu grijă vopseaua pentru camera bebeluşului tău. Chiar dacă produsele sunt variate şi tentante, alege-le pe cele sănătoase, care nu conţin compuşi chimici nocivi.

Vopselele din comerţ sunt în majoritatea lor alcătuite din substanţe chimice nocive nu numai pentru sănătatea mediului, ci şi pentru copiii noştri, mai ales când sunt foarte mici. Gândeşte-te cât timp va petrece bebe în camera lui! De aceea este foarte important să nu fie poluată, sau cât mai puţin posibil.

  • Evită vopselele pe bază de glicerină. Chiar dacă sunt mai rezistente decât cele acrilice, conţin solvenţi chimici şi metale grele. Cât despre cele acrilice cu apă, acestea conţin şi mai puţini solvenţi chimici, care au fost înlocuiţi cu apă. Cu toate acestea nu sunt chiar lipsite de compuşi chimici. Adesea conţin formaldehidă sau eteri de glicol.
  • Alege-le pe cele naturale. Dar, studiază cu atenţie etichetele. Chiar dacă pe unele produse scrie că sunt naturale, nu e chiar aşa. Adevăratele vopsele naturale nu sunt fabricate decât cu pigmenţi minerali sau vegetali (sienna, oxid de fier etc), solvenţi pe bază de citrice şi lianţi naturali (uleiuri vegetale, răşină naturală, ceară, cazeină). Problema este că aceste vopsele sunt prea scumpe şi greu de găsit. Le poţi lua de pe site-uri bio sau din magazine specializate care au şi produse ecologice.
  • Anumite etichete ecologice garantează absenţa metalelor grele şi cer niveluri de compuşi organici volatili limitaţi, dar nu totali absenţi.
  • Dacă eşti adepta produselor făcute în casă, e posibil să o fabrici chiar tu din ingrediente care conţin pigmenţi naturali. Găseşti reţete pe internet.
  • Femeia gravidă expusă la compuşi organici volatili îi poate trasmite fătului. Deci, dacă nu ai folosit vopsea 100% naturală, evită să participi la vopsirea pereţilor cât eşti graviă. Pune-ţi bărbatul la treabă sau angajează un zugrav. De asemenea, fă această operaţiune cu mult timp înainte de a veni bebe acasă, ca să dispară toţi compuşii volatili.
  • Poţi pune şi tapet. Dacă ai pereţii perfect drepţi, cel mai simplu este să pui tapet lavabil. Se pune repede, maschează anumite pete sau orificii. Apoi îl poţi decora cum vrei tu, eventual cu personaje simpatice de poveste. Fiind lavabil după un timp îi poţi schimba culoarea şi desenele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *