cupa-de-portocala-umpluta-cu-cartofi-si-ornata-cu-nuca-de-cocos

Ingrediente:

  • 2 kg cartofi (de preferat cartofi noi)
  • 2 linguri de unt
  • 1 lingură sirop de arțar
  • 1/2 cană lapte
  • 1/2 linguriţă sare de mare
  • 3 portocale
  • nucă de cocos sau mini bezele

 

Mod de preparare:

  1. Încălziţi cuptorul la 200 de grade. Înţepaţi cartofii de mai multe ori cu o furculiță sau cuțit astfel încât să străpungă coaja.
  2. Puneţi cartofii într-o tavă de cuptor acoperită cu o foaie de copt și coaceţi timp de 1 oră.
  3. Lăsaţi cartofii să se răcească timp de câteva minute, curăţaţi coaja şi tăiaţi în jumătate.
  4. Amestecaţi cartofii cu unt, sirop de arțar, lapte și sare până devine o cremă pufoasă.
  5. Tăiaţi portocalele în jumătate și tăiaţi un disc foarte subțire în partea de jos astfel încât fiecare jumătate să stea pe suprafaţă plată.
  6. Scoateţi pulpa
  7. Umpleți fiecare cupă de portocală cu 1/4 ceaşcă de piure și ornaţi cu mai multe mini bezele.
  8. Încălziţi cuptorul la 200 de grade.
  9. Într-o tavă puneţi foaie de copt și coaceţi cupele timp de 20-25 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *