Cura cu ouă de prepeliţă


După zeci de ani de cercetări, medici din diverse ţări au dovedit efectul tămăduitor al ouălelor de prepeliţă. În urma cercetărilor şi a experimentărilor în clinici şi în sanatorii, s-a constatat că oul de prepeliţă, în comparaţie cu cel de găină, conţine de cinci ori mai mult fosfor, de şapte ori si jumătate mai mult fier, de şase ori mai multă vitamina B1 şi de cincisprezece ori mai multă vitamina B2. De asemenea, conţine întregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf şi potasiu.
Oul de prepeliţă revitalizează organismul uman de orice vârsta, reglează şi îmbunătăţeşte activitatea aparatului circulator, a digestiei, ameliorează respiraţia şi funcţia reproductivă, acţionează pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic şi al celui imunologic. Se folosesc benefic în perioada pre şi postnatală, ca şi după intervenţii chirurgicale şi radioterapii. Formează neuronii din sistemul nervos central la copii şi întârzie procesele degenerative de îmbătrânire.
Sunt recomandate două tipuri de cură cu ouă de prepeliţă:
1. CURA DE 120 DE OUĂ – pentru hipertensiune arterială, ulcer, tulburări digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsivă, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implică acest proces.
2. CURA DE 240 DE OUĂ – pentru TBC, afecţiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronşic, anemie, impotenţă, gută, migrene, neurastenie, obezitate; dizolvă depunerile de colesterol şi împiedică formarea altora, previne arterioscleroza, regenerează sistemul nervos etc.
Cum se administrează
Ouăle se administrează dimineaţa, înainte de micul dejun, în loc de cafea (la care trebuie renunţat în timpul tratamentului). Este recomandabil să fie înghiţite crude şi cu gălbenuşul întreg, fără sare, zahăr sau substanţe aromate. Persoanele care nu suportă, pot amesteca oul cu miere de albine sau pulpă de fructe. Micul dejun se va servi după aproximativ două ore, acesta fiind alcătuit, de preferinţă, din hrană rece. În cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumătate de oră după administrarea conţinutului ouălelor.
În timpul tratamentului, consumul de alcool (băuturi alcoolice) reduce efectele terapeutice cu cel puţin 50%.
Tratamentul se poate relua după trei săptămâni de pauză – la adulţi, iar la copii – după două, trei luni.
Există mai multe scheme de tratament, în funcţie de vârstă, de afecţiuni şi de recomandările medicului curant. Este foarte important să se consume ouă proaspete.
Iată mai jos câteva variante:
1. Cura de 60 de ouă în 30 de zile, pentru copii între un an şi trei ani:
Se pot administra câte două ouă zilnic.
2. Cura de 60 de ouă în 20 de zile, pentru copii între 4 şi 7 ani:
Se administrează câte trei ouă zilnic.
3. Cura de 90 de ouă în 30 de zile, pentru copii între 8 şi 10 ani:
Se pot administra câte trei ouă zilnic.
4. Cura de 120 de ouă în 32 de zile, pentru copii/ adolescenţi între 11 şi 15 ani:
În primele patru zile – câte trei ouă pe zi; Între ziua 5 şi 30 – câte patru ouă pe zi; în ziua 31 – trei ouă, iar în ziua 32 – un ou.
5. Cura de 120 de ouă în 26 de zile, pentru adulţi si adolescenţi între 16 şi 18 ani: În primele două zile – câte trei ouă pe zi; în a treia zi – patru ouă pe zi; Începând cu ziua a patra, până în ziua 24 inclusiv – câte cinci ouă pe zi; în ziua 25 – trei ouă pe zi; în ziua 26 – două ouă pe zi;
6. Cura de 240 de ouă în 50 de zile, numai pentru adulţi:
În primele două zile – câte trei ouă pe zi; în a treia zi – patru ouă pe zi;
Începând cu ziua a patra, până în ziua 48-a zi inclusiv – câte cinci ouă pe zi; în ziua 49 – trei ouă pe zi; în ziua 50 – două ouă pe zi.
Pentru împiedicarea calviţiei şi a regenerării firelor de păr slăbite: se iau 10 gălbenuşuri de ou de prepeliţă şi se amestecă până la omogenizare cu lăptişor de matcă (două fiole), o linguriţă de miere de albine şi puţină drojdie (un vârf de cuţit). Se lasă la dospit, într-o încăpere bine încălzită, timp de 24 de ore.
Se spală părul în fiecare seară şi, după uscare, se pensulează pielea capului pe cărări formate cu pieptenele din cinci în cinci milimetri. Peste noapte, capul se acoperă cu un prosop curat. Dimineaţa se spală, de preferinţă cu ceai de muşeţel. Soluţia rămasă poate fi păstrată la rece, în frigider, până la consumare.