Curăţenia de acasă
foto: drolesdemums.com

Fiecare mamă ştie foarte bine cât de importantă este igiena şi curăţenia în casa lor pentru menținerea unei stări bune de sănătate a copiilor. Acest lucru este valabil în special pentru copiii care încă nu şi-au dezvoltat suficient sistemul imunitar, prin urmare este nevoie de mai multă atenţie la început de drum în noua meserie de părinte pentru a învăța deprinderi de igienă şi întreţinerea regulată a purității casei.

În consecință, eate necesar să acorde o atenție deosebită camerei din casa în care copiii se joacă și petrec cel mai mult timp, în special în ceea ce priveşte curățenia covoarelor, pardoselilor, jucăriilor, perdelelor, animalelor de pluş.

Covorul
Covorul este literalmente un burete care absoarbe toate tipurile posibile de bacterii și ar trebui să fie curățat sau cel puţin scuturat în mod regulat. Covoarele din camera celui mic ar trebui să fie aspirate de patru ori pe săptămână și o dată la maximum trei luni să fie bine spălate cu apă caldă sau cu aburi, ori duse la o curăţătorie profesională.

Jucăriile
Diferitele tipuri de jucării sunt aruncate pe podea, iar copiii le iau apoi în mânutele lor şi fie le bagă în gură direct, fie îşi bagă mâinile ce au cules respectivele jucării de pe jos. Cauciuc sau jucării de plastic, ele trebuiesc șterse regulat cu şerveţele dezinfectante umede, sau şi mai bine, spălate în mășină de spălat vase.

Masa de înfăşat
Masa de înfăşat este locul unde se pot acumula bacterii E-coli, întrucât această bacterie se regăseşte în scutecele murdare. Aşadar după fiecare utilizare este bine să fie curăţat spaţiul, cel puţin cu şerveţele umede dezinfectante.

Animale de pluș
La fel ca şi covoarele, jucăriile de pluș sunt mici bureţei absorbanţi pentru bacterii şi acarieni. Spălați-le la fiecare trei săptămâni într-o mășină de spălat sau de mână în apă caldă, iar apoi uscaţi-le cel puţin 45 minute la o temperatură ridicată.

Draperiile şi perdelele
Şi acestea pot fi un mediu propice pentru menţinerea prafului şi dezvoltarea bacteriilor şi acarienilor, prin urmare ar trebui acordată tot atâta importanţă şi curăţirii acestora.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *