Curcan cu legume şi ciuperci

Curcan-cu-legume-şi-ciuperci

Ingrediente:

  • 1kg. curcan tăiat în bucăți
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 1 ceapă
  • 200gr. ciuperci
  • cuișoare, pătrunjel, cimbru
  • ulei de măsline sau de arahide

Sos:

  • 40gr. amidon de porumb
  • 40gr. unt
  • 1 lingură de smântână
  • 1 lămâie
  • 1 gălbenuș de ou
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

1. Spălaţi, curăţaţi şi feliaţi morcovul şi păstârnacul. Într-o tigaie puneţi bucăţile de carne cu un pic de ulei, sare şi piper.

2. Adăugaţi bucăţile de morcovi şi păstârnac, ceapa feliată cuişoarele, pătrunjelul şi cimbrul. Adăugaţi sare, piper şi acoperiţi cu apă rece.

3. Fierbeţi uşor timp de 1 oră.

4. Curăţaţi şi tăiaţi ciupercile în patru, apoi sotaţi-le într-un pic de ulei.

5. Pentru sos: amestecaţi într-o cratiţă, la foc mic, untul şi amidonul de porumb, apoi adăugaţi supa din oală.

6. Fierbeţi 10 minute la foc mic, apoi turnaţi în oală.

7. Adăugaţi ciupercile, smântâna, sucul de lămâie şi gălbenuşul. Poftă bună la o porţie de curcan cu legume şi ciuperci!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *