Dansul şi beneficiile sale miraculoase
foto: laescueluca.es

Dansul în sine nu este un sport, este mai mult o metodă de relaxare. Dansul ajută la susţinerea unei minţi echilibrate, dar şi a unui corp sănătos. Aşadar putem beneficia de avantajele confortului psihic pe care dansul le oferă, şi să facem totodată şi mişcare.

Dansul este un sport plăcut, indicat la orice vârstă, atât pentru copii, cât şi pentru noi adulţii, mămici care abia au născut şi vor să se refacă după naştere, persoane care îşi doresc un stil de viaţă sănătos şi echilibrat.

Iată numai câteva dintre multiplele beneficii ale practicării dansului:

–              Diminuează stresul

–              Îmbunătăţeşte starea psihică

–              Sporeşte flexibilotatea corpului, detensionând muşchii şi oasele

–              Conferă corpului o poziţie şi o alură frumoasă

–              Ajută digestia

–              Ajută la menţinerea unei greutăţi corporale ideale

–              Măreşte nivelul de energie

–              Dansul creşte ritmul cardiac, ajutând la menţinerea unei inimi sănătoase

–              Îmbunătăţeşte echilibrul

Copii iubesc de mici muzica şi mişcarea, iar dacă atunci când sunt mici le place să asculte muzică şi să dansăm cu ei în braţe, când se mai măresc, dansul poate deveni unul dintre sporturile pe care le practică cu drag. Pentru copii, beneficiile dansului sunt cu atât mai pronunţate, acesta ajutând să le dezvolte unele dintre cele mai importante funcţii: capacitatea de concentrare, coordonarea, echilibrul, flexibilitatea şi dezvoltarea musculaturii.

Totodată prin dans copilul îşi poate dezvolta încrederea în forţele proprii şi stima de sine, acesta fiind efectul în special al expunerii publice pe care o experimentează prin dans.

Dansul îi ajută pe cei mici la îmbunătăţirea memoriei, întrucât învăţarea paşilor de dans îi solicită destul de mult capacitatea de reţinere, prin repetiţii multiple.

Cum dansul nu se face în general individual, ci în grup, lecţiile de dans sunt şi o bună oportunitate de îmbunătăţire a abilităţilor sociale ale copilului. Copii învaţă să comunice între ei şi non-verbal, ceea ce este o mare abilitate pe care aceştia o pot capătă de la vârste fragede.

Totodată, dansul este un mod plăcut de a se relaxa şi a petrece timpul. În loc să stea cu tableta în mâna, ancoraţi la calculator sau în faţă televizorului, copiii pot face o activitate plăcută, relaxantă, ce le va aduce mult mai multe satisfacţii pe termen lung.

Aşadar încurajaţi-i pe cei mici să danseze, să facă mişcare în ritmuri de muzică, să se simtă bine şi să îmbraţişeze de mici un stil de viaţă sănătos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *