De ce ai nevoie pentru un somn odihnitor al copilului tău

Pentru amenajarea spațiului perfect pentru un somn odihnitor al unui bebeluș ai nevoie, înainte de toate, de pătuțul potrivit, dar și de alte elemente și accesorii, fiecare dintre acestea având o importanță aparte. Un somn odihnitor al celui mic, încă din primele zile de viață, va avea loc doar atunci când asiguri cadrul liniștit și confortabil, însă în același timp un cadru sigur și sănătos.

Pătuțul potrivit, mai important decât ai crede

Un pătuț poate face diferența între un somn odihnitor și în siguranță și unul total neadecvat. Alegerea unui pătuț este importantă atât pentru siguranța în somn a celui mic, cât și pentru confortul de care va avea parte.

Este recomandat ca încă din primele zile de viață să îi asiguri celui mic un spațiu potrivit pentru un somn în siguranță. Iar în acest sens, pătuțul pe care îl alegi trebuie să fie cu adevărat potrivit. De preferat să alegi un pătuț din lemn, o variantă naturală, rezistentă și confortabilă care îi poate asigura micuțului tău cadrul potrivit pentru somnul perfect. Poți să vezi la caruselulcuvise unele dintre cele mai interesante și potrivite modele de pătuțuri din care poți alege în acest sens.

De ce să alegi un pătuț din lemn?

Un pătuț din lemn este de preferat atât pentru cadrul natural pe care îl oferă, cât și pentru rezistența sa, devenind astfel o variantă avantajoasă inclusiv în ceea ce privește investiția de bani pe care o vei face.

Un pătuț din lemn va putea fi integrat cu ușurință în orice decor, astfel că poți amenaja camera copilului într-un stil modern sau clasic într-un mod simplu. Chiar și atunci când decizi că pătuțul copilului trebuie să stea în camera părinților, este ușor să adaptezi decorul, nemaifiind nevoie de schimbări majore – pur și simplu, pătuțul se va putea încadra perfect în orice decor, părând că face parte din el încă de la început.

Salteaua potrivită, un alt element extrem de important

Pe lângă pătuț, un alt element important de care trebuie să ții cont atunci când pregătești spațiul de somn al unui bebeluș este salteaua. Aceasta trebuie să fie una fermă, astfel încât să prevină sufocarea, dar în același timp o saltea cu umplutură naturală, astfel încât să fie prevenite eventualele simptome alergice.

Așternuturile, accesorii care completează spațiul de somn potrivit

Pe lângă pătuț și saltea, ține cont și de așternuturile pe care le vei alege pentru completarea spațiului de somn potrivit. Alege doar așternuturi realizate din materiale de calitate și evită folosirea unor accesorii care pot reprezenta un risc pentru siguranța celui mic. Renunță la ideea de a completa așternuturile cu apărători pentru pătuț și nu cumpăra încă o pernă decât dacă copilul are câțiva ani.

Suprafața pe care se odihnește cel mic trebuie să fie cât mai fermă, cât mai liberă și cât mai confortabilă, astfel încât somnul să fie liniștit, odihnitor, dar și în deplină siguranță.