De ce mămicile nu mai pot arăta mereu ca „scoase din cutie”?

0

foto: huffingtonpost.com

De ce mămicile nu mai pot arăta mereu ca "scoase din cutie"?
foto: huffingtonpost.com

Peste tot văd o grămadă de articole/emisiuni despre cum să facă o proaspătă mămică să arate ca scoasă din cutie. Sincer deja am obosit numai văzând titlurile, dar ca să le citesc nici nu îmi arde.

Că la mine e gravă treaba, chiar dacă nu mai sunt proaspătă mămică, tot nu sunt scoasă din cutie. 🙂 E drept nu mai sunt atât de “prinsă” cum eram la început de nici nu îmi putea permite să merg la baie să mă spăl pe păr. Îmi amintesc că atunci când venea acea zi, când totuşi trebuia să îmi spăl părul, care oricum stătea mereu prins în coadă (că doar nu aveam timp de coafat), îl luăm pe bebe cu mine….că deh, copilul meu nu a fost atât de prieten cu somnul ca în cazul altora, probabil. Şi nici bone care să roiască în jurul meu nu aveam.

Aşadar mă descurcăm şi eu cum puteam, îl puneam în leganuşul lui cu jucării atârnate, şi îl aduceam în baie, ca să mă vadă. Pentru că bebe avea nevoie măcar de contact vizual cu mama lui. Operaţiunea ţinea, cu totul, maxim 10 minute şi gata, eram ca nouă.

Şi apoi la joacă cu cel mic! Că asta era mult mai important şi interesant. Plus că trebuia să îi fac de mâncare, să fac şi ordine, să-i pun rufele şi vasele la spălat, să curăţ mâncarea de pe pereţi şi de pe jos. Şi toate acestea le făceam când dormea el, că în rest trebuia să îl “întreţin” şi să îl scot la parc 🙂

Dar sincer, nu m-am simţit niciodată apăsată că nu mai am timp să merg săptămânal la manichiură sau la coafor să îmi întind părul, aşa cum o făceam înainte de a-l avea pe puiul meu. Sincer, nici acum după atâta timp nu am revenit la vechiul program. Parcă uneori prefer să îmi întind părul acasă şi mor de drag să îl las să mă ajute şi el, deşi mă cam trage de păr 🙂 Sau să mă întrerupă ca să îi fac şi lui freza cu peria mea rotativă.

Când îmi vine cheful să arăt ca scoasă din cutie, mai dau o fugă la salon. Prefer însă să îmi petrec timpul altfel.

Dar totuşi, mare îmi este mirarea când văd poze cu proaspete mămici, care la numai câteva săptămâni de la naştere, au o manichiură perfectă, machiajul impecbil, părul perfect, fără o şuviţă răzleaţă. Şi mă întreb, oare ele cum reuşesc? Pesemne au ajutoare, că altfel nu văd cum. Visam şi eu că atunci când voi avea copil, îmi pun copilul în coşuleţul de maşină şi merg cu el peste tot, la cafea cu prietenele, la coafor. Văzusem eu în nişte filme că se întâmplă aşa. Dar cred că acei copii erau ireali sau sedaţi. Al meu nu rezista în coşuleţ decât dacă dormea…şi asta nu se întâmpla prea mult, aşa cum m-aş fi aşteptat. Însă când se trezea vroia la mami, în braţe. Şi pentru el nu conta că mami are poate unghiile uşor pătate de morcov, sau părul vâlvoi în cap. Pentru el era cea mai bună şi mai minunată mami. 🙂

Pentru el importantă era apropierea de mama sa. Iubirea ei, atingerea şi mângâierea ei blanda.

Acum a nu se înţelege că sunt adeptă delăsării, şi gata am făcut copil, mă fac cât malul, îmi las părul să crească ca la maimuţe şi stau cu mâinile crăpate să îmi zgârii copilul când îl mângâi.

Din respect pentru mine însămi, pentru corpul meu în care vreau să mă simt bine, pentru soţul meu care vreau să mă perceapă la fel ca întotdeauna, am grijă de mine, atât cât pot. Acum am timp să merg la ore de pilates, sunt atentă la ce mănânc şi cât mănânc, îmi menţin curăţenia corporală. Mă mai dau din când în când şi cu puţin rimel şi mă întreabă cel mic de ce mă dau cu chestia aia pe gene, că sunt mai frumoasă fără el. 🙂

Dar mi se pare imposibil să fiu o mama “scoasă din cutie”. Parcă totuşi am alte lucruri mai importante de făcut, decât să stau toată ziua la salon. Timpul meu liber este preţios şi vreau să îl petrec cu familia mea, nu să stau atârnată pe un scaun cu orele, printre nişte străini care roiesc în jurul meu ca să mă facă fumoasă.

Şi puţin îmi pasă de cei care poate îşi spun în barbă că nu mai sunt ca înainte sau că nu mai am suficientă grijă de mine şi nu sunt suficient de aranjată. Eu mă simt bine aşa cum sunt acum. Sunt mamă!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *