Cu toții știm că micul dejun este foarte important pentru alimentația noastră, fiind considerată masa principală a zilei. Îți vom spune și care sunt motivațiile acestei afirmații și de ce este bine ca atât tu cât și copilul tău să nu săriți peste micul dejun.

importanta-mic-dejun

1. După 10-12 ore de pauză, organismul nostru are nevoie de recuperare. Pentru copil nevoia este și mai mare, fiindcă aportul de nutrienți, vitamine, minerale și acizi grași esențiali este vital pentru creștere și concentrare la școală. Această masă aduce ¼ din nevoile alimentare și energetice ale zilei. Evident, nici una dintre mesele principale nu trebuie sărită, dar aceasta este cea mai importantă, tocmai fiindcă vine după o pauză mare.

2. Un mic dejun sănătos îi va permite copilului să-și utilizeze capacitățile intelectuale la maximum, să fie mai atent la ore, mai receptiv și să-i sporească capacitatea de analiză și memorare. De asemenea, îi va aduce o energie rapidă utilizabilă imediat de către organism și o energie lentă care va fi folosită întreaga zi.

3. Știm cu toții că mâncatul este o plăcere, deci micul dejun ne binedispune și face trecerea între lumea de acasă și cea exterioară. Este primul pas către ziua care începe și care e preferabil să fie pozitiv.

 

Ce faci dacă nu îi este foame?

– Poți să îi propui o băutură când se trezește, un pahar cu apă, sau o ceașcă de ciocolată caldă, de ceai, de lapte sau un suc de fructe proaspăt stors. Adesea, această băutură poate avea rolul de a trezi senzația de foame.

– Nu-l grăbi! După ce iese din baie va fi mult mai receptiv la orice activitate și va fi mai conștient de nevoile sale.

– E de dorit să îl scoli mai devreme pentru a avea timp să se trezească de-a binelea și să se pună în mișcare. Creierul nostru are nevoie de timp pentru a trece de la vis la realitate. Mesajele de foame și de sete pot fi mai tardive uneori.

– Puteți pregăti micul dejun împreună, făcând din această activitate un soi de ritual zilnic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *