De ce trebuie sa mancam bananele foarte coapte chiar atunci cand par stricate

Bananele foarte coapte, cu coaja moale, cu pete maronii sau chiar cu coaja neagră, conțin unele substanțe excepționale pentru sănătate, aceste substanțe active fiind prezente doar în bananele ajunse la maturitate.

banane

 

Cu cât au coaja mai pătată, cu atât sunt mai eficiente în lupta cu cancerul.

Bananele foarte coapte conțin TNF (Tumour Necrosis Factor), o substanță foarte activă asupra celulelor tumorale, pe care le atacă și le ucide. TNF este folosit în oncologie pentru a trata pacienții cu cancer.

Un grup de cercetători japonezi de la Universitatea din Tokyo, conduși de profesorul Senji, au descoperit că bananele au efecte puternice asupra sistemului imunitar și cresc rezistenta la stres.

Potrivit profesorului japonez, bananele care au pete întunecate pe coajă sunt de 8 ori mai eficiente în consolidarea proprietăţii celulelor albe din sânge decât cele necoapte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *