De ce trebuie să ne hidratăm mai mult vara

De ce trebuie să ne hidratăm mai mult vara
foto: patriotwater.com

Multă lume se întreabă de ce vara trebuie să ne hidratăm diferit. Ei bine este simplu….pentru că transpirăm mai mult! Iar organismul nostru are mare nevoie de apă.

Noi oamenii, ne naştem în proporţie de aproape 90% apă, trăim cam 75% apă şi murim spre 50% apă.

Apa este o coordonată esenţială a supravieţuirii noastre, ca specie. Este cea de-a două coordonată importantă după aer. Organismul nostru depinde de apă pentru a funcţiona normal.

Un om poate rezistă mult timp fără mâncare, însă fără apă nu poate supravieţui mai mult de trei zile.

Sănătatea tuturor organelor depinde de bună funcţionare a rinichilor, iar orice disfuncţionalitate apare la nivelul rinichilor, poate genera o stare generală proastă.

Apa este absolut necesară în pregătirea substanţelor nutritive din alimente pentru absorbţie şi asimilare.

Pentru a efectua corect procesul de digestie, sângele trebuie să fie hidratat corect înainte de masă. Altfel, sîngele se îngroaşă şi de aceea, pentru a se hidrata extrage apă din organele vitale.Aşadar beţi multă apă înainte de masă, cu aproximativ jumătate de ora.

Responsabili de monitorizarea cantităţii de fluide din organism sunt rinichii.

Ei sunt cei care secretă un hormon ce decide câtă apă să elimine sub formă de urină şi care este concentraţia de electroliţi. Dacă organismul este deshidratat, rinichii vor reţine mai multă apă, astfel că urină va fi foarte concentrată. Când se reface nivelul de apă din organism, urina este diluată şi deschisă la culoare.

Sănătatea rinichilor este extrem de importantă pentru organism, ei având rolul de a regla tensiunea arterială, de a filtra sângele, de a elimina deşeurile metabolice şi substanţe străine, toxice. Rinichii reglează metabolismului calciului, producţia de globule roşii şi echilibrul acido-bazic al organismului.

Rinichii se îmbolnăvesc încet, fără să ne dăm seama.

Iar afecţiunile renale progresează în timp şi dau semnale numai în faza avansată. De aceea este importantă prevenţia prin hidratare corespunzătoare.

Când nu bem apă suficientă, cu timpul începem să nici nu mai simţim senzaţia de sete. Acest lucru se întâmplă întrucât neurotransmiţătorii, responsabili de transmiterea mesajelor către creier, în mod normal sunt compuşi tot din apă, în proporţie de peste 90%.

Prin urmare, hidrataţi-vă corect, în special în sezonul cald, şi menţineţi-vă sănătatea!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *