De la ce vârstă are acces la tabletă?

Copiii mici sunt lăsaţi să se joace cu tabletele de la vârste foarte fragede. În anul 2011, în SUA, 11% dintre copiii sub 2 ani au utilizat deja o tabletă sau un smartphone. În 2013 procentul a ajuns la 38%. Îngrijorător, sau nu?

F _ bebe cu telefon

Tehnologia pune stăpânire pe noi, fie ca vrem sau nu. Şi, implicit, copiii noştri sunt victimele cele mai sigure. De ce spun victimele. Pentru că aceste mijloace moderne, chiar dacă au o mulţime de avantaje, au şi multe neajunsuri, care, din păcate îşi spun cuvântul în timp. Unii părinţi sunt foarte mândri de copiii lor fiindcă ştiu deja să folosească un smarphone sau o tabletă. Nu e nimic rău in asta, dacă timpul consumat astfel este scurt şi dacă acel copil are şi alte activităţi normale şi specifice vârstei: jocuri în aer liber cu alţi copii sau în casă, cu jucării adaptate vârstei, sport, lecturi etc. Unii poate consideră că aceste activităţi sunt depăşite şi că trăim in era tehnologiei. Cu toate acestea sunt studii făcute de americani care constată că lucurile nu stau tocmai aşa. Despre aceasta vom vorbi altădată însă. În Franţa, de exemplu, Ministerul Sănătăţii recomandă prudenţă şi moderaţie în utlizarea portabilelor, mai ales la copii. De asemenea, s-a cerut Oranizaţiei Mondiale a Sănătăţii să realizeze cat mai repede o sinteză a tuturor studiilor făcute privind impactul telefoniei mobile asupra sănătăţii noaste, şi îndeosebi a copiilor, care sunt mai sensibili decât adulţii. Până atunci se recomandă prudenţa!

Creşte numărul copiilor care utilizează portabile

La copiii sub 8 ani procentul utilizării portabilelor aproape s-a dublat în ultimii 2 ani, ajungând în 2013 la 72% de la 38% în 2011. Durata medie fiind de 15 minute zilnic. Dacă ne închipuiam ca portabilele au devenit jucăriile adulţilor, care nu se despart de ele nici la toaletă sau când dorm, ei bine, ele sunt şi jucăriile copiilor noştri. E oare cazul să ne îngrijorăm? Dacă utilizarea lor este facută în doze mici, nu. Oricum, cred că nici un părinte nu va da o tabletă sau un smartphone unui bebeluş (adică unui copil sub un an)…

Voi ce părere aveţi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *