De la ce vârstă îi dau înghețată?

De la ce vârstă îi dau înghețată

E vară, e soare, e cald. O înghețată răcoritoare nu poate fi decât bine venită mai ales pentru copiii noștri. Dar de la ce vârstă și ce sortimente sunt potrivite?

Atât înghețata cât și sorbetul (suc de fructe, apă și zahăr) sunt un desert potrivit vara și foarte îndrăgit de cei mici. Evident, nu vei da înghețată unui nou-născut, dar din punct de vedere medical și nutrițional nimic nu te împiedică să dai puțină înghețată micuțului tău începând cu vârsta de 6 luni, dacă a început alimentația diversificată. Evident că în ceea ce privește cornetele, conurile sau alte delicii adiacente unei înghețate, cel mic mai are ceva de așteptat. În orice caz pentru el va fi o nouă experiență gustativă. Senzația rece a înghețatei sau a sorbetului nu poate face rău copilului, chiar celui foarte mic.

manaca inghetata

Există riscuri?

Unul singur: alergia. Atenție deci la fulgii de migdale, de nuci , alune sau fistic care sunt de obicei alergene. Mai bine vorbește cu medicul dacă știi că sunt antecedente în familie. În privința sorbetului pe bază de fructe exotice, e vorba tot de alergii deși sunt mult mai rare.

Ce sortimente alegi?

  • Înghețata este un produs gras, pe bază de smântână și lapte, care conține 5% materii grase. Dar ea nu aduce cu mult mai multe calorii decât un desert cremos. În plus, înghețata aduce proteine și calciu (mai puțin decât un iaurt, dar deloc de neglijat).
  • Sorbetul este un produs cu mult zahăr, compus din suc de fructe, apă și zahăr. Conține, deci, vitamina C, într-o cantitate mai mare sau mai mică, în funcție de fruct.

inghetata

Când și cu ce frecvență?

Ideal ar fi să îi dai înghețată ca desert sau pe post de gustare. În nici un caz oricând pe timpul zilei, sau seara, în fața televizorului. Atenție la ronțăieli!

Înghețata este un produs plăcut și poate crea dependență. Vara, în timpul vacanțelor, nimic nu îl poate împiedica să o consume o dată pe zi dacă are poftă. Dar să nu treacă la a doua sau a treia, fiindcă deja e prea mult.

Care este cantitatea permisă?

E o chestiune de bun simț. Pentru un copil de 3 ani, câteva lingurițe sunt de ajuns. Mai tîrziu poate consuma un baton sau alte forme, special făcute pentru copii, colorate și simpatice a căror dimensiune rămâne rezonabilă.

Nu sunt de ignorant nici cutiile de înghețată. Sunt mai economice. Nu ai nevoie decât de un clește de înghețată, cu ajutorul căruia să porționezi nu mai mult de două cupe de persoană. Chiar și pentru adulți!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *