Degetele de mazăre şi brânză ricotta

Ingrediente:

  • 200g mazăre
  • 300gr brânză Ricotta
  • 50gr parmesan ras
  • 3 ouă
  • 1 ceapă
  • 1 linguriţă de nucşoară pudră
  • sarepiper
  • o lingură ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Într-o crăticioară se fierbe ceapa tocată fin, împreună cu mazărea, până se înmoaie.

Apoi acestea se scurg bine şi se răstoarnă în vasul robotului de bucătărie, se adaugă o lingură ulei de măsline şi brânza ricotta bine scursă, apoi se mixează până se obţine o pastă. Se adaugă parmezanul ras, gălbenuşurile de ou şi condimentele, apoi se omogenizează bine.

Din compoziţia rezultată, se formează degetele care se scufundă în albuşul bătut, iar apoi se tăvălesc prin pesmet.

Fie se prăjesc în puţin ulei, fie se pot coace la cuptor, într-o tavă tapetată cu foaie de copt.

Sunt delicioase oricum!

Poftă bună să aveţi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *