Desertul-din-copac

Palmierul care face curmale a fost adus, în anii 1700, de pe coasta de vest a Americii, de către misionarii spanioli. Curmalul este originar din oazele Egiptului şi ale Peninsulei Arabice. Este cultivat în regiunile aride ale lumii și poate fi găsit în special în Iordania și la granița dintre Iran și Irak.

În natură există peste 1500 de soiuri de curmale, diferențiate prin culoare, gust și aspect.

Curmalele conțin cel puțin 15 minerale, inclusiv seleniu, un element care ajută la prevenirea cancerului și este important în sistemul imunitar.

curmalejpgStudiile efectuate pe curmale au arătat că acestea pot fi considerate un aliment aproape ideal, cu o gamă largă de substanțe nutritive esențiale și un mare potențial pentru sănătate.

Curmalul este considerat un arbore fantastic, simbol al iubirii și al supravieţuirii.

 

 

Beneficiile consumului de curmale

  1. ajută la deplasarea cu usurință a reziduurilor prin colon, datorită fibrelor alimentare.
  2. ajută la prevenirea colesterolului rău (LDL), datorită fibrelor alimentare.
  3. tratează anemia, datorită conținutului bogat de fier.
  4. determină echilibrul de oxigen în sânge, datorită conținutului de fier.
  5. menține funcțiile optime de lumină, de filtrare, și protejează împotriva degenerescenței maculare, datorită vitaminei B și a carotenolidelor.
  6. menține un sistem nervos sănătos, datorită conținutului bogat de potasiu.
  7. ajută la întărirea musculaturii uterine
  8. luptă împotriva infecțiilor și a inflamațiilor, datorită taninelor și a antioxidanților polifenolici
  9. ajută la controlul ritmului cardiac și a tensiunii arteriale, datorită conținutul de potasiu .
  10. ajută la prevenirea sângerării excesive.
  11. ajută la prevenirea apariției cariilor dentare.
  12. ajută la prevenirea accidentului vascular cerebral,
  13. ajută la energizarea organismului, datorită conținutului de zaharuri naturale (glucoză, sucroză și lactoză)
  14. oferă protecție împotriva deteriorării celulelor.
  15. ajută organismul să metabolizeze carbohidrati, proteine, și grăsimi.
  16. ajută la tratarea constipației.
  17. previne cancerul de colon, de prostată, de sân, endometrial, pulmonar și cancerul pancreatic.
  18. contribuie la atenuarea depresiei mamelor și îmbogățirea laptelui matern cu elemente necesare creșterii rezistenței copilului la diverse boli.

 

 

 

foto: photos.linternaute.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *