Dieta ideală – cu lactate vine din Arges

0

Lactag-Lapte_poza cu laptele de acasa
Am 3 întrebări. Dacă îți plac lactatele și ai răspundul “DA” la una dintre interogări e important să citeşti articolul cât mai repede:

  • Vrei să slăbeşti?
  • Doreşti să te menţi la greutatea actuală?
  • Încerci să nu mai ai probleme cu colesterolul?

Referitor la subiect, trebuie să îți mărturisesc că îmi plac lactatele. Am crescut la țară, la bunici, într-o zonă de deal cu multe vaci, oi și capre. Unul dintre motivele pentru care am început să scriu pe site este pentru că mă interesează ce mănânc, atât eu cât și familia mea.

Vreau să povestesc și altora ce știu. Să schimb păreri.

Referitor la lactate și la cele 3 întrebări de mai sus pot să spun că orice doctor îți va da 2 soluții.

 

FILIERA BUNICA, CEA CU MULTE CALORII

Dacă ai o bunică care produce brânză de casă, de calitate profită. Cât poţi. Eşti un mare norocos până când analizele de colesterol din sânge îţi vor ieşi anapoda. Două mese pe zi la care mănânci cașcaval și asocierile de alimente nefericite pot zădărnici rezultatele oricărui program de fitness complementar cu “dieta” cu brânză de la bunica.

 

ORAȘUL ȘI DIETELE NOASTRE DE TOATE ZILELE

Dacă eşti în situaţia mea ştii deja că bunica e departe, iar eu nu mai sunt la vârsta lui Sandybelle. Timpul meu e drămuit cu mare efort între muncă și familie, deci ce mănânc trebuie să fie corect. Urmez astfel părerea că este recomandat bine să mănânc lactate cu puține grăsimi. De unde titlul cu dieta ideală cu lactate care vine din Argeş? Pentru că am intrat în posesia unor cifre uimitoare. Brandul cu care am crescut cât timp eram la părinți este în top!

SĂ VORBEASCĂ CIFRELE

Suntem o țară în care brânza de Făgăraș este foarte populară. Conform celor de la MyFitnessPal, cea mai mare bază de date online de nutriție din lume pentru mulți, în Argeș se produce cea mai puțin grasă brânză de tipul Făgăraș. Astfel brandul Lactag este lider detașat în topul minimelor de grăsimi, devansând cu mult produsele similare ale unor branduri ca Napolact, Covalact, Monor, Rarăul, Hochland, Lactate Harghita sau ale unor produse sub marcă proprie ale unor lanțuri de magazine ca Lidl, Mega Image, Auchan sau Cora. În plus la o documentare mai aprofundată pe site-ul producătorului din județul Argeș aflăm că Făgărașul lor are cel mai mare procent de smântână (40%) dintre toate produsele similare de pe piață. Prea bun ca să fie adevărat, ar spune unii. Așa că am căutat mai departe informații despre alte produse Lactag. Site-ul este deschis oricând pentru propriile voastre căutări. Eu am mai găsit de la Lactag alte  produse:

Iaurtul Ușor >>>  Serving Size: 100 g, Calories: 30.5, Fat: 0.1g, Carbs: 4g, Protein: 3.4g.

Făgăraș >>> Serving Size: 100 g, Calories: 77.2, Fat: 6g, Carbs: 2.2g, Protein: 3.6g (deja l-a prezentat în paragraful de mai sus).

Brânză Proaspată Dietetică >>> Serving Size: 100 g, Calories: 80.5, Fat: 0.5g, Carbs: 3g, Protein: 16g.

La o căutare pe “iaurt ușor” am mai găsit concurentul Danone – Iaurt Ușor cu 43 calorii (+40% mai multe calorii la 100g de produs). La o căutare pe “iaurt”, produsul Lactag este în frunte cu 30,5 calori, la mare luptă cu produse care au în denumire ”0% grăsime”. Am remarcat trecând pe site-ul producătorului că toate iaurturile lui sunt prietenoase cu colesterolul meu! Mi-a plăcut că Brânză Proaspată Dietetică de la ei este şi ea bine poziţionată în clasament, cu menţiunea că am observat că are în compoziţie sare.

Iată și un carton din ad-ul de reclamă care rulează la televizior:

Lactag-Fagaras-din reclama TV

CONCLUZII

Voi încheia spunând că mă bucur că un brand ca Lactag are în ofertă produse de vârf într-un clasament al minimelor de grăsime din lactate. Cu o reţea bună de distribuţie şi cu produse de calitate, Lactagul meu din copilărie, modernizat şi upgradat, mi-ar putea aduce mai multe bunătăţi din Argeş direct în frigiderul din Bucureşti! Lucru pe care de-abia îl aştept.   SFAT MEDIC     Se stie ca o dieta cat mai echilibrata presupune dirijarea alimentatiei dupa principii de fiziologie digestiva si de metabolism general, in care aportul alimentar propriu-zis trebuie corelat cu valoarea calorica a alimentelor care compun masa sugarului/ copilului mic/ prescolarului/ scolarului mare/ adolescentului/ adultului.   Nevoile calorice zilnice, atat la sugar, cat si la toate celelalte categorii de varsta variaza in functie de varsta, sex, stare de sanatate, activitate fizica si psihica desfasurate zilnic.   Nevoia zilnica de calorii necesara corpului exprima de fapt valoarea energetica a alimentelor consumate zilnic, care trebuie sa alimenteze activitatile zilnice ale persoanei, dar si sa asigure dezvoltarea armonioasa a taliei, a greutatii, precum si mentinerea starii de sanatate sau refacerea dupa boala.   Valori calorii pe categorii de varsta:

  •  nou-nascut: 90 cal/ kg/ zi
  • 6 luni: 110 cal/ kg/ zi
  • 1 an: 110 cal/ kg/ zi
  • intre 1 – 3 ani: 1300 cal/ zi
  • 7 ani:  2400 cal/ zi
  • 12 ani: 3100 cal/ zi
  • 15 ani: 3500 cal/ zi (baieti); 2800 cal/ zi (fete)

Nevoile calorice sunt mai mari la copiii hiperactivi, la cei cu stari febrile, cu tulburari de absorbtie digestiva sau la adolescenti si mai mici pentru persoanele sedentare.

Important de retinut:

O ratie alimentara echilibrata trebuie sa contina cele 3 principii alimentare de baza: proteine, glucide, grasimi (lipide), alaturi obligatoriu de vitamine, saruri minerale, fibre celulozice si apa, fiecare in cantitati suficiente si intr-un anumit raport intre ele.

Laptele, ca aliment de baza, reprezinta sursa de proteine, glucide (lactoza din lapte), grasimi (are continut variabil de lipide), minerale (calciu si fosfor), vitamine (D,A, B2) si apa (zerul sau apa ce se foloseste pentru obtinerea produselor din lapte praf).

Laptele si derivatele sale  sunt alimentele cu care omul intra in contact de la nastere pana la batranete.   Din gama variata si abundenta de produse din lapte si din derivatii sai de pe piata, Lactag pune la dispozitia populatiei produse din ce in ce mai cautate, cu gust foarte placut, ce sunt adaptate atat la nevoile de crestere ale copiilor si adolescentilor, cat si la perioadele de dieta specifica (fie cu compozitie scazuta de lipide,  pentru curele de slabit, fie pentru aportul de calciu necesar mentinerii calcemiei pentru persoanele cu diferite stari patologice – fracturi, combaterea osteoporozei).

AD TEXT LACTAG

BV0E5331

 Inspira-te din retetele Pe Gustate, incearca noi combinatii si bucura-te de gustul si calitatea produselor Lactag.

 

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *